+17° - +39°
Nincs front

Iskolásokat mérgez az új drog Magyarországon

Elsősorban a tinik fogyasztják azt a Kínából érkező fehér porból készült cigarettát, amelytől már többen elájultak és kórházba kerültek.

Új pszichoaktív szer jelent meg a magyar feketepiacon az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint. Az elmúlt időszakban a kábítószert, illetve designer drogokat fogyasztók körében népszerűvé vált az új összetételű anyag, melynek az emberi szervezetre gyakorolt hatása rendkívül káros, országszerte több rosszullét is történt. Csak az elmúlt egy hónapban már kilenc megyét érintően 79 büntetőeljárásban mutatta ki igazoltan a Bűnügyi Szakértő és Kutató Intézet az új a szintetikus kannabioid csoportba tartozó szer jelenlétét - írja a Hír24.
Az anyag valószínűleg Kínából érkezik Magyarországra fehér por formájában, amelyet valamilyen szerves oldószerben, többnyire acetonban oldanak fel. A folyadékba különböző növényi törmeléket, orvosi zsályát, pemetefüvet áztatnak. Ezután a törmeléket kiszárítják és cigarettapapírba sodorva szívják el. Több alkalommal dohányt is kevertek hozzá.

Drog ABC

A leggyakoribb drogokról, felismerésükről, veszélyeikről minden fontos információt megtalál a HáziPatika.com Drog ABC oldalán!

Az anyagot a rendőrség szerint elsősorban fiatalok, 15-17 éves tinédzserek fogyasztják. Az érintettek nem sokkal azután, hogy elszívták a cigarettát, rosszul lettek, mérgezéses tüneteket produkáltak. Volt, aki elvesztette az eszméletét, illetve leállt a légzése. Mindannyian kórházban kötöttek ki.
Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Kapcsoldó és aktuális cikkek
Olvassa el aktuális cikkeinket
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait