Készül a körömlakk, ami elárulja, ha be akarnak drogozni

Megoldás születhet a magyarul szemérmesen randidrogoknak nevezett, az angol eredetiben nemierőszakdrognak hívott problémára.

A North Carolina State University anyagtudományi és tervezési tanszékének négy hallgatója most egy olyan körömlakkon dolgoznak, ami elszíneződik, ha GHB-val, Rohypnollal, Xanaxszal vagy más, az áldozatok elkábítására használt népszerű droggal érintkezik - írja a 444.hu.

Drog-kalkulátor

Gyanúsan viselkedik ismerőse, rokona, furcsa eszközökre lett figyelmes a környezetében? Tesztünkből megtudhatja, milyen esetleges droghasználatra kell gyanakodnia!

Az Undercover Colors (Fedett Színek) névre keresztelt cégük úgy reklámozza magát, mint "az első divatcég, ami erőt ad a nőknek a szexuális támadások megelőzéséhez". Elárulták, hogy olyan technológiák fejlesztése a cél, amivel a nők megvédhetik magukat. Első termékük, a körömlakk azért jó, mert a nők diszkréten belemárthatják ujjukat az italukba, így ellenőrizve, hogy nem kevert-e bele valaki valamit.

A lap szerint a négy egyetemista azért fogott bele a projektbe, mert mind ismernek valakit, aki erőszak áldozata lett.

Körömlakk védi a lányokat a partidrogoktól?

Körömlakk védi a lányokat a partidrogoktól?


Tudta, hogy maga Sherlock Holmes is drogozott? Sir Arthur Conan Doyle detektívje több novellában is használ kokaint és morfiumot - az előbbit akkor, amikor épp "unatkozik", mert a kokain "stimulálja az agyát". Egy későbbi műben, melynek szintén Holmes a főszereplője, ám nem Sir Arthur Conan Doyle írta, maga Sigmund Freud segít neki leszokni a kábítószerről. Ez azért is érdekes, mert a való életben maga Freud is kokainista volt - erre utal legalábbis az, hogy rövid idő alatt több esszét és tanulmányt is írt a kábítószerről. Olvasson tovább!

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait