Krokodil/dezomorfin

A dezomorfin rendkívül veszélyes, ám könnyen és viszonylag olcsón hozzáférhető drog, amelyet a heroin alternatívájának tartanak.

Alternatív megnevezés:

dezomorfin

Hatóanyagai:

dihidrodezoximorfin

Tipológia:

nyugtató, fájdalomcsillapító

Miről ismerhető fel?

Jobbára házilag kotyvasztják szinte kizárólag Oroszországban az ott recept nélkül kapható kodeintartalmú gyógyszerekből különféle vegyszerek felhasználásával.

Felhasználási mód:

A heroinhoz hasonlóan befecskendezik a szervezetbe.

Gyógyászati felhasználása:

A dezomorfin egy opioid analgetikumként (nyugtatóként és fájdalomcsillapítóként) használatos gyógyszer a gyógyászatban. Kábítószernek minősül.

Hatása:

Nyugtató és fájdalomcsillapító hatása mintegy 8-10-szer erősebb a morfinénál, és 3-4-szer erősebb a heroinénál. Túladagolása hányingerrel vagy légzésdepresszióval társulhat.

Túladagolási tünetei:

Hasonlóak a heroinéhoz: tűhegynyire szűkült pupillák, a csökkenő testhőmérséklet, a felületes légzés, a hideg és nyirkos bőr.

Dezomorfin, vagy más néven Krokodil (Képünk illusztráció!)

Elvonási tünetei:

Hasonlóak a heroinéhoz: nyugtalanság, izzadás, libabőrözés és hidegrázás, csont- és izomfájdalmak, alvászavar, ingerlékenység, hangulatingadozás.

Veszélyei:

A szert 1932-ben izolálták először az Egyesült Államokban, gyógyászati céllal. 2010-től főleg Oroszországban lett népszerű a droghasználók körében, mivel ott vény nélkül kapható gyógyszerekből viszonylag olcsón és egyszerűen állítható elő, így a heroin olcsóbb változataként árulják. Nagy veszélye viszont, hogy mérgező és maró hatású anyagokkal szennyezett, így súlyos szöveti károsodást, visszérgyulladást, üszkösödést okoz, a sebek könnyen fertőződhetnek, ami előbb-utóbb végtagamputációhoz vezet.
Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait