Pályázati felhívás: Mellrákellenes Ösztöndíjprogram

Az AVON a Nőkért Alapítvány pályázatot hirdet a Globális Mellrákellenes Klinikai Ösztöndíjprogramjának második fordulójára.

A program keretében emlőrák gyógyítással foglalkozó, az Egyesült Államokon kívül élő szakorvosok vehetnek részt továbbképzésen 2014 májusától 12, az Alapítvány által támogatott Egyesült Államokbeli emlőrákkezelő-központban.
Az ösztöndíjprogram célja, hogy az orvosok magas szintű képzésben vehessenek részt, így új ismeretek és szaktudás birtokában javítsák a mellrákban szenvedő betegek ellátását.

Világviszonylatban a mellrák a legtöbb halálos áldozatot követelő rákos megbetegedés a nők körében. Sok fejlődő országban azért alacsonyabb a gyógyult betegek száma, mert nem megfelelő a tájékoztatás, nincs a korai felismerést segítő szűrővizsgálati kampány, és kritikusan alacsony a mellrák kezelésére szakosodott orvosok száma.

Az Ösztöndíjprogram lehetővé teszi, hogy 24 orvos részt vehessen az Egyesült Államokban egy négy-nyolchetes intenzív képzésen. A vállalat által támogatott mellrákellenes központokban a mellrák-operációk új módszereivel, a patológia, a radiológia és az orvosi onkológia innovatív technikáival, a klinikai vizsgálati tervezés fejlett eljárásaival, a közösségi- és közegészségügy területeivel ismerkedhetnek meg a díjazottak.

Az alapítvány tudományos tanácsadó testülete és a fogadó intézmények mentorai választják ki a program ösztöndíjasait egy szigorú, kétlépcsős eljárás keretében. 2012-ben az AVON első pályázatára 85 pályamunka érkezett 22 államból, melyekből végül a kurátorok 14 ország 25 tudósát választották ki.

A mellrák a legtöbb halálos áldozatot követelő rákos megbetegedés

A mellrák a legtöbb halálos áldozatot követelő rákos megbetegedés


Dr. Andrij Hribanov, a cég programjának tavalyi ösztöndíjasa az ukrajnai Nyikolajev 2. számú Szülőotthonában dolgozik szülész-nőgyógyászként. Az program keretében a Magee-Women's Hospital-ban, a Pittsburghi Egyetemen vehetett részt továbbképzésben. "A fogadó intézményem az Egyesült Államok 10 legjobb onkológiai központjának egyike, így biztos voltam benne, hogy ez lesz a megfelelő hely az új ismeretek megszerzésére, valamint a szaktudás elmélyítésére. Az általam megfigyelt gyakorlatokat, melyek általánosak az Egyesült Államokban, Ukrajnában visszatérésemkor újdonságként fogadták" - mondta Dr. Hribanov.

Az ösztöndíjprogramban résztvevő orvosok és kutatók 12, az AVON Alapítvány által támogatott intézményben vehetnek részt továbbképzésben. Ezek az intézmények kiváló eredményeket értek el a mellrák ellenes kutatásban és kezelésben. A mellrákellenes központok mindegyike két ösztöndíjast fogad:
 • Boston Medical Center (Boston, Massachusetts)
 • Emory University - Grady Memorial Hospital (Atlanta, Georgia)
 • Georgetown University - Capital Breast Care Center (Washington, D.C.)
 • Johns Hopkins University (Baltimore, Maryland)
 • Magee - Women's Hospital, University of Pittsburgh (Pittsburgh, Pennsylvania)
 • Massachusetts General Hospital (Boston, Massachusetts)
 • New York Presbyterian Hospital-Columbia University Medical Center (New York, New York)
 • Northwestern University (Chicago, Illinois)
 • Sinai Urban Health Institute (Chicago, Illinois)
 • University of California Los Angeles - Olive View Medical Center (Los Angeles, California)
 • University of California San Francisco - San Francisco General Hospital (San Francisco, California)
 • Washington University St. Louis (St. Louis, Missouri)
"A tavalyi ösztöndíjasok, miután visszatértek szülőhazájukba, alkalmazni tudták mindazt a magas szintű szakismeretet, tudást, ami javítja a mellrákkal küzdő nők kezelését és ellátását. Örülünk annak, hogy a program idén is folytatódik, és újabb 24 szakorvos kaphat lehetőséget az Egyesült Államokban 2014 májusától arra, hogy szakirányú továbbképzésben vehessen részt" - mondta Marc Hurlbert, az AVON Emlőrákellenes Alapítványának elnöke.

A mellrákkal foglalkozó szakorvosok online jelentkezhetnek az AVON Globális Mellrákellenes Klinikai Ösztöndíjprogramjára. A regisztráció mellett a pályázat feltétele a motivációs levél elküldése.

A pályázati eljárás első fordulójának jelentkezési határideje 2013. december 9.

Online jelentkezés: www.avonfoundation.org

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Hidegfront

Maximum:
+9, +17 °C
Minimum:
+4, +11 °C

Hazánkban pénteken délelőtt kezdetben itt-ott rövid időre kisüthet a nap, de aztán mindenhol beborul az ég.

Egészséget befolyásoló hatások:
gyenge, közepes

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag