+10° - +26°
Nincs front

Megvannak 2016 legjobb magánklinikái

A szakmai zsűri és a közönség szavazata alapján nyolc klinikát díjaztak hétfő délelőtt az Év magánrendelője eredményhirdetésén. A magas minőségű ellátás mellett a páciensekkel történő kommunikáció is mérvadó volt az elbírálás során.

Az állami egészségügy mellett egyre hangsúlyosabb szerepet vállal a betegek gyógyításában a magánszféra.
A túlterheltség, az alulfinanszírozottság és az egyre nagyobb mértéket öltő szakemberhiány komoly terheket ró a közegészségügyre, így a magánpraxisok szerepe is jelentősen nőtt. Ezeknek a klinikáknak egyszerre kell biztosítani a kor elvárásainak megfelelő, magas szakmai színvonalat, illetve a betegeknek is megfizethető alternatívát kínálni a gyógyulásra. A HáziPatika.com harmadik alkalommal kereste az Év magánrendelőjét, amely nem csak a szakmaiság, de az ügyfélközpontúság terén is kiemelkedő teljesítményt nyújtott idén.

A webre tolódik az egészségtudatosság


"Az ország vezető online egészségügyi portáljaként fontos feladatunknak érezzük, hogy segítsünk eligazodni a pácienseknek a magánintézmények között" - mondta el köszöntőjében Kulcsár Hajnal, a HáziPatika.com főszerkesztője. A legkiválóbb hazai magánklinikák seregszemléjén évről évre nő mind a jelentkezők, mind az értékelők száma. Idén is rekord született: a tavalyi évhez képest két és félszer több, 18 ezret meghaladó szavazat érkezett, és közel 600 magánintézmény, illetve orvos jelölte magát. A szavazással kapcsolatban a HáziPatika.com készített egy felmérést is, melyből kiderült: a magánklinikákon megfordult páciensek több mint 90 százaléka elégedett volt az ott kapott szolgáltatásokkal, míg az állami ellátást megjártak 70 százaléka tapasztalt valamilyen negatívumot. Ez az arány is jól tükrözi, milyen hangsúlyos szerepe van a magánrendelőknek a magyar egészségügyi ellátás színvonalának növelésében.
Élen jár a magánszféra az online egészségügyi felületek és mobilos applikációk terén is, amely egyértelműen előremutató, hiszen a felmérés szerint egyre többen fogyasztják online, illetve mobilon az egészségügyi tartalmakat. A HáziPatika.com kutatásából kiderült, hogy a páciensek 75 százaléka tájékozódik interneten, ha egészségüggyel, betegségekkel kapcsolatban érdeklődik, 48 százalékuk számára pedig az internet az elsődleges információforrás egészségügyi témákban. A fiatalok körében még kiemelkedőbb ez az arány, a 18-29 éves korosztály csupán 23 százaléka fordul szakorvoshoz vagy háziorvosához, ha egészségüggyel kapcsolatos kérdése van. A válaszadók többsége a betegséglexikont, különböző diéta- és étrend-alkalmazásokat, gyógyszerkatalógust, laborlelet-értelmező, továbbá diagnosztikai és elsősegély alkalmazásokat használja.

Gyenge a hazai egészségértés

A hattagú zsűriben lapunk főszerkesztője mellett helyet foglalt Prof. Kaló Zoltán, az ELTE Egészség-gazdaságtani Kutatóközpontjának vezetője, Dr. Torzsa Péter egyetemi docens, Erős Antónia, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány alapítója, Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója, valamint Zöldi Péter közgazdász, a weborvos.hu ügyvezető igazgatója. Győrfi Pál az egészségnevelés fontosságára is felhívta a figyelmet a rendezvényen. "A közelmúltban készült egy felmérés, melynek értelmében a magyar lakosság 52 százaléka nagyon gyengén teljesít egészségértés szempontjából. Kevés információhoz jutnak a hazai betegek, és azt sem tudják megfelelően értelmezni. Ennek hiányában pedig felelős döntéseket sem hozhatnak a saját egészségük szempontjából" - mondta az OMSZ szóvivője. Az ehhez hasonló rendezvények ugyanakkor segíthetnek eligazodni a magánpraxisok között - tette hozzá. Straub Fanni, a Foglaljorvost Online Kft. ügyvezető igazgatója szerint ugyanakkor a valódi nyertesek maguk a páciensek, akik egyre figyelmesebb, odaadóbb ellátásban részesülhetnek.
Az Év magánrendelője szavazásán közel 600 magánintézmény között összesen 8 díjat osztottak ki

Az Év magánrendelője szavazásán közel 600 magánintézmény között összesen 8 díjat osztottak ki

Kategóriánként szakmai és közönségdíjakat is kiosztottak, így nem csak a páciensek elégedettsége volt mérvadó, de olyan tényezőket is vizsgáltak, mint például a klinika webes felületének minősége, aktivitása a közösségi oldalakon, illetve a szakmai díjak és publikációk. Idén először a diagnosztika kategóriában hirdettek győztest.

Fontos az orvos-beteg kommunikáció

Az Egyéni Praxis közönségdíjazottja 2016-ban Dr. Szabó András bőrgyógyász lett, míg a Csoportpraxis közönségdíját a MindentMent Fogászati Rendelő vehette át - ezzel a tavalyi év után duplázva. "Nagyon jól esik ismét az elismerés, mivel tavaly is mi nyerhettük ezt a kategóriát. Úgy vélem, ezzel a pácienseink megerősítették a belénk vetett bizalmukat, az ő véleményük pedig számunkra kiemelten fontos" - mondta el portálunknak Aranyi Rita operatív igazgató. Hozzátette: a szavazatok nagy száma mellett több száz pozitív vélemény is érkezett az oldalukra, amiért kollégáival nagyon hálásak, és igyekezni fognak erre a későbbiekben is rászolgálni. A Csoportpraxis szakmai díjazottja ebben az évben a Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő lett, amely az ortopédián, gyermekortopédián és reumatológián túl a mozgásszervi panaszok kezelésének széles tárházával rendelkezik.
Az Egynapos és fekvőbeteg-ellátást végző intézmények között a Duna Medical Center kapta meg a közönségdíjat. Az Egynapos és fekvőbeteg-ellátást végző intézmények szakmai díjazottja pedig idén az Aniron Egészségközpont volt. Dr. Bazsó Péter az egészségközpont képviseletében úgy nyilatkozott portálunknak: nagy hangsúlyt fektetnek a közösségi médiában való aktív részvételre, de mindennél fontosabbnak tartják a személyes, közvetlen kapcsolattartást a betegekkel. "Fontos, hogy a páciens is érezze, hogy olyan emberrel ült egy asztalhoz, aki valóban az ő problémájával törődik, és figyelemmel kíséri az egészségi állapotának alakulását" - mondta el az orvos.
A Diagnosztika kategória közönségdíját az Istenhegyi Géndiagnosztikai, Nőgyógyászati és Családtervezési Centrum vehette át, amely ezernél is több szavazatot gyűjtött össze, és immár másodszor részesült elismerésben az Év magánrendelőjének díjkiosztóján. A klinika képviselője, Dr. Soós Miklós a hozzáértés mellett a betegek szeretetét tartotta kiemelten fontosnak, és célul tűzte ki, hogy a legjobb diagnosztikai eljárások megfizethető áron álljanak a páciensek rendelkezésére. A HáziPatika.com-nak elmondta: a mozgásszervi területen többféle szakmát képviselnek munkatársaival, ráadásul több olyan ellátási formát is tudnak nyújtani - például a stroke-os betegek rehabilitációja terén -, amelyre az állami szférának nincs lehetősége. Felhívta a figyelmet a társadalmi szerepvállalás fontosságára is, az egészségtudatos életmód kommunikációját több felületen szeretnék erősíteni a közeljövőben.
Az Optik-Med Sasszemklinika a Csoportpraxisok szakmai különdíjasaként vehetett át díjat. A klinikát Dr. Torzsa Péter egyetemi docens méltatta, kiemelve a szakmai munkájukat, színvonalas honlapjukat és a betegekkel történő, példás kapcsolattartást.

Az Év magánrendelője: Budai Egészségközpont

Idén az Év magánrendelője abszolút fődíjasa a Budai Egészségközpont lett. Az évek óta magas színvonalon működő klinika több mint száz orvost fog össze, közösségi oldaluk és honlapjuk minden mai kívánalomnak megfelel, munkatársai pedig több idegen nyelven is a páciensek rendelkezésére állnak. Az egészségközpont nevében Dr. Nagy Judit belgyógyász, illetve Dr. Lajos Éva ortopédus vette át az elismerést. "Tizenöt év kitartó és következetes munkája ez a díj, amit ma itt átvehettünk, és nem állunk meg a fejlődésben. Közel százötven orvosunk ötven szakmában tevékenykedik több telephelyen, bízunk benne, hogy pácienseinket kellő szakmai alapossággal láthatjuk el a későbbiekben is" - mondta el a HáziPatikának Dr. Lajos Éva. Fontos feladatuknak tartja tovább azt is, hogy megtalálják az egyensúlyt a szakma és a szolgáltatás között, hiszen mindkét részről nagy elvárásoknak kell megfelelniük.
A Budai Egészségközpont nyerte el az Év magánrendelője díjat

A Budai Egészségközpont nyerte el az Év magánrendelője díjat

"A hosszú távú építkezés alapja mindenképpen a páciensek elégedetté tétele. Mindezt nem csupán a hagyományos szolgáltatási környezet üzemelésének gördülékenyebbé tételével, de a magas szakmai minőséggel is biztosítanunk kell az ellátás során. Ez építi a bizalmat" - tette hozzá Dr. Nagy Judit.
Az eredmények részletesen az alábbi oldalra kattintva tekinthetők meg!

Hirdetés

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Nincs front

Maximum:
+21, +26 °C
Minimum:
+10, +16 °C

Hazánkban kedden délelőtt fokozatosan vékonyodik, szakadozik a felhőzet, de néhol még kisebb eső előfordul.

Egészséget befolyásoló hatások:
gyenge, közepes

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag