+10° - +25°
Nincs front

Budai Egészségközpont: ezért lett a legjobb magánrendelő

Az Év magánrendelőjének választott Budai Egészségközpont tizenöt éve áll a páciensek szolgálatában. Ez idő alatt az összes jelentős járóbeteg szolgáltatást összefogó, európai színvonalú klinikává nőtte ki magát. Dr. Papik Kornél ügyvezető igazgatóval beszélgettünk.

Idén harmadik alkalommal kereste az Év magánrendelőjét a HáziPatika.com. A magánpraxisok legnagyobb hazai megmérettetésére rekord számú, közel 600 magánintézmény, illetve orvos jelentkezett, melyek közül a szakmai zsűri véleménye, illetve a közönség szavazatai alapján választották ki nyolc kategóriában a legkiválóbbakat. A zsűri szemében a páciensek elégedettsége mellett mérvadó volt a klinika honlapja, elérhetősége, a betegekkel történő kommunikáció, de még a közösségi oldalakon mutatott aktivitást is vizsgálták.
Az Év magánrendelője abszolút fődíját idén a Budai Egészségközpont érdemelte ki. A négyszeres Superbrands-díjas klinika tizenöt évnyi tapasztalattal és az összes jelentős járóbeteg szolgáltatással várja pácienseit, 150 szakorvost foglalkoztat mintegy 45 szakterületet lefedve. Dr. Papik Kornélt, a Budai Egészségközpont ügyvezető igazgatóját kérdeztük a díjról, a páciensek elégedettségéről és a rájuk váró legfontosabb feladatokról.
- Az Év Magánrendelője verseny abszolút fődíját vehette át a Budai Egészségközpont. Ön szerint melyek a klinika azon erősségei, amelyeknek köszönhetően kiérdemelték a legjobbnak járó díjat?

- Intézményünkben minden fontos járóbeteg szolgáltatás egy helyen megtalálható. Nálunk nemcsak a szakorvosi rendelések széles skálája - 150 orvos 40 szakterületen -, de minden szükséges diagnosztikai vizsgálat is elérhető a laboratóriumi vizsgálatoktól a digitális röntgenen át a CT-MR vizsgálatokig. Nagy hangsúlyt fektetünk a megelőzésre is, évi csaknem 4000 menedzserszűréssel az egyik vezető prevenciós centrum vagyunk.
15 éve dolgozunk a piacon, így ma már pontosan tudjuk, hogy milyen módon lehet személyre szabott, ügyfélközpontú egészségügyi szolgáltatást nyújtani. Pácienseinkkel partneri viszonyra törekszünk, nagy hangsúlyt fektetünk a korrekt tájékoztatásra és a szabályszerű működésre. Orvosaink számára stabil, kiszámítható háttérfolyamatokat biztosítunk, hogy ne kelljen másra, csak a gyógyításra koncentrálniuk. Büszkék vagyunk arra, hogy a Budai Egészségközpont egyben szakmai műhelyként is működik, ahol a szakembereink tudományos előmenetelét messzemenőkig támogatjuk.

Az Év magánrendelője 2016-os díjátadóján nyolc kategóriában hirdettünk győztest a szakmai zsűri, illetve a közönség szavazata alapján. A nyertesek névsorát és rövid nyilatkozatait az alábbi cikkünkben tekintheti meg!

- Ön szerint milyen szerep jut a magánrendelőknek a hazai egészségügyben?
- Meggyőződésünk, hogy jól szabályozott keretek között a közfinanszírozott és a magánrendelők együtt tudnak élni, és ebben a rendszerben minden szereplő és minden páciens képes megtalálni a helyét. Mi ezt saját intézményeinkben (a Budai Egészségközpont 2005 óta üzemelteti a közfinanszírozott ellátást nyújtó Országos Gerincgyógyászati Központot) már sikeresen megvalósítottuk.
A szabályozás nyilván az egészségpolitika döntése lesz, ettől függ majd, hogy a közfinanszírozott szféra mit és milyen színvonalon fog ellátni, ami természetesen hatással lesz arra is, hogy mennyien fordulnak majd a magánszolgáltatók felé. Reményeim szerint folytatódik az a tendencia, hogy a magánrendelők egyre nagyobb intézményekbe szerveződnek és egyre komplexebb, magasabb színvonalú, minőségbiztosított szolgáltatást nyújtanak. Így valóban szolgáltatást vásárolnak majd az ügyfelek, nem csak hozzáférést.
- A Budai Egészségközpont másfél évtizedes múltra tekint vissza. Hogyan indult a klinika, és milyen mérföldköveket tudhatnak maguk mögött?
- 15 éve az alapítói szándék egy elegáns, európai színvonalú magánklinika létrehozása volt, viszonylag szűk, a mozgásszervi ellátásokra összpontosító szolgáltatási spektrummal. Hamar megtapasztaltuk azonban, hogy hatalmas piaci igény van a magas szervezettségű és színvonalú, protokoll alapú ellátásokra, lehetőleg minél több szakterületen. Ennek megfelelően folyamatosan bővítettük szolgáltatásaink körét, egyre több orvos csatlakozott hozzánk egyre több szakterületről, miközben a vállalati piacon is jelentős pozíciókat szereztünk.
A fejlődést évről-évre jelentős, összességében több milliárdos beruházásokkal támogattuk. Ez nemcsak infrastrukturális fejlesztéseket és eszközbeszerzéseket jelent, a szolgáltatási és szakmai minőségfejlesztést is folyamatosan szem előtt tartjuk. Ma három telephelyen havonta több ezren keresnek fel bennünket, büszkék vagyunk arra, hogy alapításunk óta már több mint 175.000 ügyfél tisztelt meg minket bizalmával.
- Ahogy honlapjukon is olvasható, 45 szakterületen 150 orvos várja a betegeket önöknél. Mely szakterületeket tartja a legerősebbnek, melyek a legnépszerűbbek a páciensek körében?
- Az Országos Gerincgyógyászati Központ mint szakmai és infrastrukturális háttér jelentős szerepet játszik életünkben. Erre építve a gerincgyógyászati és mozgásszervi ellátások teljes spektrumát biztosítjuk a magánpáciensek számára is. A belgyógyászat és társszakmáinak képviselői szintén nagy számban képviseltetik magukat, de igen nagy érdeklődés tapasztalható a bőrgyógyászati, gasztroenterológiai, illetve a pszichiátriai-pszichológiai rendeléseink iránt is.
Örömtelinek tartjuk, hogy mendzserszűréseinket mind nagyobb arányban veszik igénybe magánszemélyek, és az egészségtudatos szemlélet terjedését jelzi az is, hogy sokan jelentkeznek különböző rákszűrő kampányinkra a CT-tüdőszűréstől a méhnyakrákszűrésen át az endoszkópos vizsgálatokig.
A Budai Egészségközpont nyerte el az Év magánrendelője díjat

A Budai Egészségközpont nyerte el az Év magánrendelője díjat

- Honlapjukon kiemelt figyelmet fordítanak a betegek elégedettségének mérésére, illetve ezen adatok közlésére. Jellemzően milyen visszajelzések érkeznek? Előfordult már, hogy egy páciens kérésére eszközöltek valamilyen változást?
- A transzparencia jegyében hónapról-hónapra változtatás nélkül megmutatjuk az elégedettség mérések aktuális eredményeit 12 hónapra visszamenőleg, így látogatóink átfogó képet kaphatnak arról, hogyan alakult pácienseink véleménye szolgáltatásainkkal kapcsolatban az elmúlt egy évben.
Számunkra is fontosak a visszajelzések, különösen a szöveges megjegyzések, mert ezekben konkrét problémákra is felhívják a figyelmünket. Minden javaslatot feldolgozunk és reméljük, hogy az ügyfelek is tapasztalják, hogy a következő alkalomra már kijavítottuk, amit lehetett. Az utóbb időszakban számos olyan fejlesztést valósítottunk meg, melyek kiindulópontjait pácienseink visszajelzései jelentették.
- Ön szerint mik egy modern, 21. századi magánklinika legfontosabb ismérvei?
- Amellett, hogy lépést kell tartani a technológiai fejlődéssel, mindig szem előtt kell tartani, hogy a 21. századi páciensek már szolgáltatásként tekintenek az egészségügyi ellátásra. Ezért csak az az intézmény lehet sikeres, amely partnerként tekint ügyfeleire, pontosan ismeri elvárásaikat, és ennek megfelelően alakítja ki folyamatait - miközben a magas szakmai színvonal természetesen továbbra alapelvárás marad.
- Milyen kihívások, megoldandó feladatok várnak az egészségközpontra a közeljövőben?
- Az utóbbi időben nagy verseny alakult ki a piacon. Elsődleges célunk, hogy előkelő pozíciónkat, illetve a pácienseink elégedettségét is megőrizhessük.

Hirdetés

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Nincs front

Maximum:
+19, +25 °C
Minimum:
+10, +15 °C

Hazánkban szombaton délelőtt a napsütést keleten zavarja több felhő, de számottevő csapadék nem valószínű.

Egészséget befolyásoló hatások:
közepes, erős

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag