+7° - +22°
Kettős front

Hálából a baba odasimul

Számos kismamának teljesen tudattalan módon rendkívül bonyolult kapcsolata van a méhével. Ennek az illusztrálására szolgáljon a következő rövid példa: az egyik asszonynak sehogy sem sikerült "beleolvadnia" a méhébe. ...

Ebben az írásban is példákon keresztül mutatom be a tudattalan folyamatok hatását a magzatra. Ez esetben egy olyan kismamajelöltről van szó, aki lombikbébi program előtt állt, és mindent meg akart tenni annak érdekében, hogy a beavatkozás sikeres legyen. Eljött hozzám, hogy előzetes kapcsolatot alakítson ki a méhével, mert érzékelni és támogatni akarja a beágyazódó babáját. Eddig hatszor esett teherbe, de mind a hat terhessége spontán abortusszal végződött. Minden elképzelhető hormonális, immunológiai és szervi vizsgálaton átesett a férjével egyetemben, de a vetélések oka rejtély maradt. Ilyenkor a háttérben pszichológiai problémát gyanítunk.

Az anya fulladása

A méhével való kapcsolatfelvétel könnyen ment. Ám ettől olyan erősségű saját élményanyag tört fel a születése előtti életidejéből, amilyet eddig egyetlenegy más kapcsolatanalízisben sem tapasztaltunk. Szorongások, fizikai fájdalmak és kínélmények léptek fel, melyeket alig tudott elviselni. Egyik alkalommal fulladásos rohamot kapott. Mint később mondta, először életében. A következő óra előtt beszélt az édesanyjával, aki elmondta, hogy amikor vele terhes volt, fulladni kezdett. Az anya fulladása a magzat énjének részévé vált, és 30 évvel később újraéledt a kapcsolatanalízisben. A kismama esetében végül is a lombikbébi program sikeresnek bizonyult. Pontosan érezte, lokalizálni tudta, hová ágyazódott be a babája. Ezt az ultrahang-vizsgálat is megerősítette. Ha hipotézist kellene megfogalmazni arról, hogy eddig miért végződött minden terhessége spontán vetéléssel, arra gondolhatunk, valószínűleg azért, mert a beágyazódó baba reaktiválta a kismama saját nagyon rossz élményeit, amelyek áttevődtek a babájára, aki nem tudott megbirkózni ezekkel.

A babának rossz emlék

Talán nem árt még annyit elmondani, hogy a lombikbébi program előtt jó fél évvel korábban jött el hozzám, és folyamatosan heti két alkalom kellett ahhoz, hogy feldolgozzuk a saját születése előtti rossz élményeit. A vetéléseknek vagy egyáltalán a meddőségnek természetesen még számos más lélektani oka lehet. A kapcsolatanalízis központi eleme, hogy a kismama a saját méhével való egybeolvadáson keresztül képes legyen felvenni a kapcsolatot a babájával. Ez nem minden esetben történik meg könnyen, pláne nem automatikusan.

Képtelen beleolvadni

Számos kismamának teljesen tudattalan módon rendkívül bonyolult kapcsolata van a méhével. Ennek az illusztrálására szolgáljon a következő rövid példa: az egyik asszonynak sehogy sem sikerült "beleolvadnia" a méhébe. Így ment ez addig, amíg a méhével kapcsolatos érzelmi problémáját nem rendezte. Serdülőkorában egy nőgyógyászati vizsgálat után az orvosa azt mondta neki, hogy kicsi és göcsörtös méhe van. Ettől kezdve nem szerette ezt a szervét. Egy másik esetben ugyancsak a lombik program előtt álló hölgy keresett fel, mert a méhével szeretett volna minél meghittebb kapcsolatot kialakítani. Korábban egy miómát kellett belőle kioperálni. Az első közeledési kísérletre a méhe összerándult, nem hagyta, hogy megérinthesse a belső érzékelővel. Miután közölte vele, hogy most nem fog fájdalmat okozni, hanem szeretné megsimogatni, a méhe kitágult és befogadta.

A méh megszeretése

A kismamák a kapcsolatanalízisekben elég hamar ráébresztettek bennünket arra, hogy a méhnek is szeretetre van szüksége, nemcsak a babának. Ha az anyák a belső érzékelőjükkel a méhüket megsimogatják, az ellágyul, s befogadóvá válik. Intenzívebb a kapcsolatfelvétel a babával, ha az anyák az órákat a méhük simogatásával kezdik.
A méhvel való intenzív kapcsolat kiépítésének számos más előnyös hatása van: a kismama be tudja csukni a kinyílt méhszájat, így azt nem kell öszszevarrni. Amikor szükséges, a szülésnél tágítani tudja. A babák nagyon hálásak, amikor az anyjuk képes a megkeményedett méhet ellágyítani. Amikor még nem olyan nagyok, hogy rúgással érzékeltessék a jelenlétüket, a kapcsolatfelvételre úgy reagálnak, hogy a méhfalhoz simulnak, amivel az anyjuk egybeolvadt, tehát tulajdonképpen hozzásimulnak az anyához. De sosem csinálják ezt, nem bújnak oda, ha a méh valamilyen okból kemény vagy megkeményedik.
Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Kettős front

Maximum:
+13, +22 °C
Minimum:
+7, +13 °C

Hazánkban hétfon délelőtt nyugat, délnyugat felől növekedni, vastagodni kezd a felhőzet, de legfeljebb délen lehet helyenként eső.

Egészséget befolyásoló hatások:
közepes, erős

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag