+13° - +31°
Nincs front
Kérdések és válaszok
HPV:

Fél éve diagnosztizálta nálam a nőgyógyászom a HPV-t, ráadásul két magas rizikófaktorúnak a jelenlétét. Elég erős folyásom van, melyet próbáltunk kezelni tablettával, de még mindig nem múlt el. Akkor valószínű, hogy még mindig van gyulladásom? Azt mondta az orvosom, hogy a HPV-ből természetes úton az immunrendszer erősítésével ki lehet gyógyulni. Igaz ez? Azóta immunerősítőt szerek. Ha P3-ra fordul, akkor kell elkezdenem aggódni? Nemsokára szeretnénk gyermeket vállalni. A HVP jelenléte mellett is belevághatunk?

A HáziPatika.com szakértőjének válasza HPV témában:

A folyás gyulladásos izzadmány, tehát a gyulladás fennállása biztos. A HPV-ből immunerősítéssel nem lehet kigyógyítani. Az immunerősítés fogalmát sokszor és sokan használják (főként reklám célzattal). A HPV ellen eddig a saját gyakorlatomban az ezüstkolloidot és a lézerkezelést találtam hatékonynak. Még ugyan a hasonló betegeim kis számából komoly következtetéseket levonni nem lehet, a jelen tapasztalataim kb. 90% körüli gyógyulási arányt mutatnak. A hagyományos méhszájplasztikai műtét sohasem sürgős, így a műtét nélküli (konzervatív) kezelésnek egyetlen veszélye, hogy legfeljebb nem hat - de a műtét kiváltására mindenképp érdemes megpróbálni. Aggódnia most sem árt, de a világvége hangulatnak sincs itt az ideje. A vírust el kell pusztítani, amíg semmilyen bajt nem okozott. A HPV-fertőzések többségében (80%) kb. 2 év elteltével természetes immunitás marad vissza, tehát meg lehet gyógyulni spontán is, de ebben azért nem szabad nagyon bízni. A vírus a terhességre semmilyen veszéllyel nincs, a gyermekvállalásnak tehát nincs akadálya, sőt, ha lehet, azt minél korábbi időre kell tervezni, mert nem tudhatjuk előre, hogy a betegség hogyan alakul.

HPVfolyásgyulladásezüstkolloidlézerkezelés

Cikkek