+17° - +39°
Nincs front

Humánmeteorológia® - Orvosmeteorológia

A rovat tartalmi partnere a Meteo Klinika
Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, július 30., péntek

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+17, +23 °C

Maximum:
+31, +39 °C

UV sugárzás: erős

Szél: mérsékelt NY

8-12
Napsütéses
órák száma
Hazánkban pénteken délelőtt a napos időben gyorsan melegszik a levegő, csapadék nem lesz. Délután a napsütést északon zavarhatja több felhő, errefelé egy-egy helyi zápor vagy zivatar is kialakulhat. A szél napközben mérsékelt nyugati lesz. Hajnalban 17, 23 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 31, 39 fok között alakul. Késő este 23, 31 fok lesz. Pénteken továbbra is a hőség veszi igénybe a szervezetet, emellett a fokozódó fülledtség is okozhat panaszokat. Rosszullét, illetve keringési és vérnyomáspanaszok is jelentkezhetnek, zivatarokban romolhat az asztmások állapota. A kialvatlanság miatt fáradtak, dekoncentráltak lehetünk. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: Extrém UV-sugárzás

Holnap, július 31., szombat

Fronthatás:
Hidegfront

Minimum:
+17, +22 °C

Maximum:
+28, +33 °C

Szél: erős ÉNY

7-12
Napsütéses
órák száma
Nyugat felől megnövekszik a felhőzet, szórványosan alakulnak ki záporok, zivatarok. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 17, 22 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 28, 33 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: Viharos idő

Holnapután, augusztus 1., vasárnap

Fronthatás:
Hidegfront

Minimum:
+16, +21 °C

Maximum:
+30, +35 °C

10-11
Napsütéses
órák száma
A napsütés mellett változóan felhős lesz az ég, de csak néhol lehet helyi zápor, zivatar. A szél napközben változó lesz. Hajnalban 16, 21 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 30, 35 fok között alakul.

Kapcsolódó cikkek

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag