Humánmeteorológia® - Orvosmeteorológia

A rovat tartalmi partnere a Meteo Klinika
Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, október 20., szerda

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
0, +5 °C

Maximum:
+14, +19 °C

UV sugárzás: gyenge

Szél: élénk D

2-6
Napsütéses
órák száma
Hazánkban szerdán délelőtt a ködfoltok feloszlanak. Lesznek rétegfelhővel borított és napos tájak is, csapadék nem várható. Délután változóan felhős lesz az ég, északon lehet kevesebb napsütés. Ott kisebb eső nem kizárt, máshol csapadék nem várható. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 0, 5 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 14, 19 fok között alakul. Késő este 7, 12 fok lesz. Szerdán frontmentes idő lesz, de sokan melegfronti tüneteket tapasztalhatnak. Fáradékonyság, dekoncentráltság jelentkezhet, erősödhetnek a gyulladásos panaszok. Az arra hajlamosaknál migrén léphet fel, ingadozhat a vérnyomás. A szél kissé csökkenti a hőérzetet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Holnap, október 21., csütörtök

Fronthatás:
Melegfront

Minimum:
+3, +8 °C

Maximum:
+18, +23 °C

Szél: erős DNY

2-6
Napsütéses
órák száma
Kezdetben lehet némi napsütés, majd megvastagszik a felhőzet. A nap második felében a Dunántúlon előfordulhat eső, zápor. A szél napközben eros délnyugati lesz. Hajnalban 3, 8 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 18, 23 fok között alakul.

Holnapután, október 22., péntek

Fronthatás:
Hidegfront

Minimum:
+8, +13 °C

Maximum:
+11, +16 °C

Szél: élénk NY

0-2
Napsütéses
órák száma
Eleinte országszerte borult lesz az ég, szórványosan záporok is előfordulnak, majd északnyugat felől vékonyodni kezd a felhőzet. A szél napközben élénk nyugati lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 11, 16 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: Eső

Kapcsolódó cikkek

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag