Összeolvadt két gyógyszergyár

HáziPatika

A Neuraxpharm Group, Európa egyik vezető gyógyszergyártója, amely a központi idegrendszeri rendellenességek (CNS) kezelésére specializálódott, bejelentette, hogy megvásárolta a szintén CNS-re specializálódott Farmax gyógyszergyártó vállalatot az SVUS Pharma-tól.

A csehországi Hradec Králové városában székelő, korábban az SVUS Pharma kereskedelmi részlegeként működő Farmax kiterjedt elosztóhálózattal rendelkezik Csehországban, Szlovákiában, valamint kisebb részben Magyarországon is. A vállalat piacvezető az eladásokban, és egyaránt értékesít a központi idegrendszeri rendellenességekre specializált márkázott, valamint márkajelzés nélküli generikus gyógyszerkészítményeket. A Farmaxhoz köthető több jól ismert, gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény forgalmazása is.

A Neuraxpharm Group központi idegrendszeri rendellenességek kezelésére specializálódott
A Neuraxpharm Group központi idegrendszeri rendellenességek kezelésére specializálódott (fotó: 123rf)

A Farmax ezentúl Neuraxpharm Bohemia néven működik tovább, és termékeit a Neuraxpharm márkanév alatt forgalmazza. A Neuraxpharm Bohemia, kihasználva saját értékesítési hálózatának erejét Csehországban, Szlovákiában és Magyarországon, új és differenciált termékek bevezetését tervezi a helyi páciensek és egészségügyi szolgáltatók számára. Mindezt a vállalat a központi idegrendszeri rendellenességekre specializált széles termékportfóliójára alapozza.

"Örömmel üdvözöljük a Farmaxot a Neuraxpharm családban. Meggyőződésünk, hogy ez az akvizíció megerősíti vezető pozíciónkat a központi idegrendszeri rendellenességekre specializált gyógyszerek európai piacán, és saját értékesítési csapatunkon keresztül közvetlen kapcsolatot biztosít számunkra a kelet-közép-európai piacokhoz. A KKE régióba való belépés a Neuraxpharm stratégiai pillére, hiszen ez a piac jelentős növekedési potenciállal bír számunkra" - mondta el Dr. Jörg Thomas Dierks, a Neuraxpharm elnök-vezérigazgatója.


Dr. Lukáš Jirka, aki ezt megelőzően az SVUS Pharma ügyvezető igazgatója volt, mostantól pedig a Neuraxpharm Bohemia ügyvezető igazgatói pozícióját tölti be, hozzátette: "Örülök, hogy csatlakozhatok a Neuraxpharm csapatához és egy vezető európai franchise részese lehetek. Nagyon büszke vagyok az SVUS Pharma Csehországban és a kelet-közép-európai régióban elért eredményeire. Szeretném megköszönni az SVUS Pharma vezetőségének és munkatársainak az elkötelezettségét. Biztos vagyok benne, hogy a központi idegrendszeri rendellenességek területén szerzett szaktudásunkkal hozzájárulunk majd ahhoz, hogy a Neuraxpharm Group szerepe tovább erősödjön az európai CNS piacon."

Az üzleti tranzakció részleteit nem hozták nyilvánosságra.

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső