+8° - +19°
Kettős front

Csepelen rendel az Év háziorvosa

Dr. Oláh Ilona 30 éve dolgozik háziorvosként ugyanabban a csepeli praxisban. Az Astellas-díj alapellátás kategóriájának nyertese gyógyít, oktat és küzd a cukorbetegek helyi ellátásáért.

37 éve dolgozik orvosként, csepeli praxisában több mint 2700 beteg tartozik hozzá. A körzetéhez tartozó diabéteszes betegek valószínűleg az ország legjobb ellátásában részesülnek, hiszen Oláh doktornő cukorbetegeit kiemelt módon, egyéni módszer szerint gondozza.
Belgyógyász-diabetológusi, 2013 óta szakrendelést vezető főorvosi munkát is végez, ennek keretében kiemelkedő színvonalú szűrési-gondozási tevékenységet folytat: magas vérnyomással és cukorbetegséggel küzdő betegeinek ABPM-készüléket, EKG Holtert, folyamatos vércukor-monitorozást (CGMS) és Cardiosys autonom neuropathia szűrési rendszert biztosít.

Abdul doktor: Az év közönségdíjas orvosa

Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed nyerte az idei Astellas Év orvosa-díj közönségszavazását, azaz ő lett az Év orvosa. Ennyi a rövid hír, de mögötte sokkal több van: egy elhivatott orvos, akit nem csak tudása miatt imádnak a páciensei. Kattintson tovább!

Számos - háziorvosok diabetológiai képzését célzó - konferencia szervezője és előadója, sőt, jelenleg a cukorbetegek háziorvosi ellátását-kezelését célzó csoportpraxisok felállításának szakmai felügyelője is. Azon dolgozik, hogy a háziorvosok megszerezhessék a diabetológiai lincencvizsgát, így a csoportpraxison belül elláthatják a diabetológiai szakrendelést. A cél az, hogy minden cukorbeteg helyben kapja meg azt az ellátást, amiért most a körzeti szakrendelőkbe - különösen vidéken - órákat kell utazni. Várhatóan ez év végére már meg is jelenhetnek Magyarországon ezek a csoportpraxisok.

A csepeli Vénusz utcai rendelő kilenc háziorvosa számára megszervezte az elsősegély-nyújtó szoba kialakítását, amit defibrillátorral és egyéb újraélesztéshez szükséges eszközökkel szerelt fel, ezek karbantartását is felügyeli évek óta.

Az alapellátás kategória nyertese Dr. Oláh Ilona, Budapest-Csepel Önkormányzat háziorvosa lett, mellette a döntőben Dr. Mester Lajos, Zákányszék háziorvosa, valamint Dr. Antalics Gábor, a budapesti XVII. kerület háziorvosa végzett.

Az alapellátás kategória nyertese Dr. Oláh Ilona, Budapest-Csepel Önkormányzat háziorvosa lett, mellette a döntőben Dr. Mester Lajos, Zákányszék háziorvosa, valamint Dr. Antalics Gábor, a budapesti XVII. kerület háziorvosa végzett.

Oláh doktornő nemcsak háziorvosként, hanem oktatóként a Semmelweis Egyetem Családorvosi Tanszékének aktív részese. A rezidensképzés keretében öt háziorvos rezidenst "nevelt fel", "átképzés" keretében hét háziorvos-jelöltnek volt a mentora. Az évek során húsz egyetemi szakdolgozat készítésében volt konzulens. Diabetológus-családorvosként a rezidensek-, és a szakorvosjelöltek diabetológiai képzésében is részt vesz.

Rendszeresen tart előadást a kerületi önkormányzat és a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat által szervezett szűrővizsgálatokon. Mindemellett még arra is jut ideje, hogy a nyugdíjas klubban és a mozgássérült egyesületben előadjon, s hogy a csontritkulásos betegeinek tornatermet keressen. Orvosi és közéleti tevékenységét Budapest Csepel Önkormányzata 2011-ben Csepel Szolgálatáért kitüntetéssel ismerte el.

Az év orvosa díjra több évtizedes oktatói és háziorvosi tevékenységét elismerve, a Semmelweis Egyetem Családorvosi Tanszéke terjesztette fel. Az év orvosa-Astellas-díj versenyen a doktornőt tavaly is elismerték ugyanebben a kategóriában, akkor dobogósként plakettet és emléklapot vehetett át.

Milyen a jó háziorvos?

Oláh doktornő meghatódva köszönte meg a szakmai zsűri döntését és hozzátette, hogy a háziorvosok elismerése ma nagyon fontos, hiszen a fiatalok számára egyre kevésbé jelent perspektívát a háziorvosi praxis, emiatt sajnos a háziorvosok átlagéletkora egyre nő: "Én is sok olyan háziorvos kollégát ismerek, aki megérdemelte volna ezt a díjat, de valahogy a háziorvosok "láthatatlanok", munkájuk minőségét "csak" a betegek tudják lemérni, ami nagyon fontos mérőszám, de a szakma népszerűsítésére óriási szükség volna" - hangsúlyozza.

Arra a kérdésre, hogy milyen a jó háziorvos így válaszol: "Szeretni kell a betegeket. Kollégáim gyakran mondják nekem, hogy a szakmám a hobbim. Nem érzem még károsnak, de való igaz, hogy a szabadidőmben is ezzel foglalkozom."
Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső