Zacher Gábor felmondott a Honvédkórházban

HáziPatika

A mai nappal felmondott a Honvédkórház sürgősségi betegellátó központjának osztályvezető főorvosa, Zacher Gábor.

Mint azt a hvg.hu megírta, a toxikológus azzal indokolta döntését, hogy az évek során az intézményben kialakult személyügyi és tárgyi krízis már a munkavégzést is veszélyezteti, márpedig ez egyben a beteg számára is veszélyeztető. "Hatalmas terhelés nehezedett a sürgősségi osztályra, leamortizálódott a felszerelés, olyan mennyiségű beteget kellett ellátni, amiért a személyügyi minimumfeltételek 60 százalékával egy centrum nem tud felelősséget vállalni" - árulta el Zacher Gábor a lapnak.

Zacher Gábor felmondása súlyos hiányosságokra hívja fel a figyelmet a Honvédkórház sürgősségi osztályán
Zacher Gábor felmondása súlyos hiányosságokra hívja fel a figyelmet (fotó: Czeglédi Zsolt/MTI)

Csütörtökön a Népszava számolt be róla, hogy a Honvédkórházban 112 orvos mondta fel az önkéntes túlmunka szerződését, miután a kórház menedzsmentje júniusban megvonta tőlük az önkéntes túlmunkáért adható juttatást. Erre válaszul a Honvédelmi Minisztérium kiadott egy közleményt, ami szerint nincs probléma a túlmunka kifizetésével az intézményben, illetve a kórház sürgősségi centrumában nem mondott fel egyetlen orvos sem, továbbá a biztonságos betegellátáshoz szükséges létszám is rendelkezésre áll.


A minisztérium állításainak ellentmond, hogy az osztály éléről leköszönő Zacher elmondása szerint az elmúlt időszakban összesen kilenc orvos jelentette be hivatalosan távozási szándékát a Honvédkórház felé.

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső