Új vezető került a János-kórház élére

Február 26-tól Takács Péter tölti be a Szent János Kórház főigazgatói posztját - jelentette be az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) hétfőn.

Mint azt korábban megírtuk, az intézményt 2005 és 2008 között, majd 2012-től vezető Kázmér Tibort múlt hét pénteken menesztették pozíciójából. Az új főigazgató, Takács Péter 2017 júliusától az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségpolitikai főosztályvezetője volt, korábban pedig a Szent János Kórház járóbetegellátási igazgatójaként és finanszírozási osztályvezetőjeként dolgozott.

Mától új főigazgató irányítja a főváros Szent János Kórházat
Mától új főigazgató irányítja a főváros Szent János Kórházat (fotó: iStock - illusztráció)

Az ÁEEK emlékeztetett, hogy a 2018 decemberében elfogadott kormányhatározat értelmében a Szent János Kórház és a Kútvölgyi Klinikai Tömb egyesül annak érdekében, hogy a mintegy 250 ezer közép-budai lakos egészségügyi ellátása még hatékonyabbá váljon. Budapesten így a korábban tervezett három súlyponti kórház helyett négy létesül. A fejlesztések az Egészséges Budapest Program részeként valósulnak meg a következő években.


A Semmelweis Egyetem itt működő egységeinek elköltöztetése, illetve a Szent János Kórház épületeinek felújítása révén jön létre az Észak-Közép-budai Centrumkórház. A II. és XII. kerületet ellátó új szakrendelő a Kútvölgyi Klinikai Tömbben kap helyet. A megújuló intézmény feladatai módosulni fognak, a jelenlegi 800 ágyas befogadóképességet pedig 500-600-ra csökkentik. A koncepció kidolgozása egyelőre folyamatban van.

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső