Új magánkórház nyílt Budapesten

HáziPatika

Ultramodern infrastruktúrával és hatékony betegirányítási modellel rövidíti le a gyógyuláshoz vezető utat a fővárosi magánegészségügyi piac legújabb szereplője, a Wáberer Medical Center.

Magyarországon egyedülálló privát egészségügyi szolgáltatási és működési modell meghonosításán dolgozik a mintegy 30 területen járóbeteg-ellátást kínáló Wáberer Medical Center, ahol az orvoscsapat és a specializált központok a főváros egyik legmodernebb diagnosztikai eszközparkjára támaszkodhatnak. A Budapest XII. kerületében található HillSide Irodaház 2500 négyzetméterén létrehozott központ fókuszában a megelőzési és gyógyítási hatékonyság áll. Ezt szolgálja a járóbeteg-ellátást támogató betegirányítási koncepció, illetve a WMC infrastruktúrájára épített, bejelentkezés nélkül is akut ellátást nyújtó Walk-IN Center.

Érkezéstől az ellátásig 4 óra alatt 

Az emberek szerint a hálapénz már az egészségügy része

Egy friss kutatás eredménye szerint a megkérdezettek több mint fele valamilyen okból elfogadja a hálapénzrendszert, azaz nem tartja korrupt cselekménynek. Részletek itt.

Ez utóbbi kategóriateremtő a hazai privát piacon: az azonnali betegellátáshoz szükséges sürgősségi kompetencia, infrastruktúra, szakorvosi és diagnosztikai háttér ugyanis a hazai magánszolgáltatóknál általában nem áll komplexen rendelkezésre. Itt egy órán belül megvizsgálják, majd szakszerűen ellátják az olyan hirtelen fellépő, nem életveszélyes, de gyors orvosi ellátást igénylő egészségügyi problémákat, mint a háztartási balesetek, sérülések, húzódások, rándulások, törések, sportsérülések, allergiás reakciók vagy rovarcsípések. A triázs (betegosztályozás) 5 perc alatt, az orvosi vizsgálat - beleértve az esetleg szükséges képalkotó vizsgálatokat leletezéssel együtt - 1 órán belül készül el, a páciens ellátása pedig legfeljebb 4 órán belül befejeződik.

"Sürgősségi főorvos vezeti a WMC járóbeteg-divízióját és a betegirányításban fontos szerepet játszó Walk-IN Centert is, amely nemcsak ellátja, de házon belül a megfelelő specialistához is irányítja az akut problémával hozzánk forduló betegeket. Ezzel elkerülhető a - még a magánegészségügyben is gyakori - "bolyongás a rendszerben", és a beteg válláról lekerül a teher, hogy tünetei vagy az interneten talált félinformációk alapján maga döntse el, milyen szakorvoshoz forduljon. Úgy gondoljuk, hogy ez az ügyfélbarát és megoldásorientált megközelítés markáns és egyedi versenyelőnyt biztosíthat számunkra a hazai magánegészségügyi piacon" - fogalmazott Dr. Mári Róbert, a WMC ügyvezető igazgatója.

A Wáberer Medical Centerben nem kell heteket várni a diagnosztikai vizsgálatokra. Fotó: WMC
A Wáberer Medical Centerben nem kell heteket várni a diagnosztikai vizsgálatokra. Fotó: WMC

Korszerű géppark a diagnosztizáláshoz

A 3 milliárd forintos beruházással kialakított WMC képalkotó diagnosztikai eszközparkjában többek között szív-MR készítésére is alkalmas 1.5 teslás MR-berendezés, koronária- és kardio-CT-vizsgálatra is használható 128 szeletes CT, 24 órás EKG, szívultrahang, illetve nőgyógyászati és urológiai ultrahang, 3D tomoszintézises mammográfia, valamint csontsűrűségmérésre alkalmas DEXA is található, sőt a saját laboratóriumi háttérnek köszönhetően a sürgős laborvizsgálatokat is a helyszínen végzik el. Az operációkhoz két teljesen felszerelt műtő áll rendelkezésre, melyek közül az egyik sugárvédett.

Az ügyvezető igazgató rámutatott: a WMC modern diagnosztikai háttér-infrastruktúrájának és a hatékony belső betegútszervezésnek köszönhetően a pácienseket rövidebb idő alatt juttatják el a diagnózisig, mint azok a szolgáltatók, amelyeknél ehhez külső partner bevonása -  és emiatt akár többnapos várakozás - szükséges. "A működési modell hatékonyságát bizonyítja, hogy nálunk nincsenek többhetes várólisták: diagnosztikai részlegünk általában 24 órán belül tud időpontot adni a szükséges vizsgálatokra" - tette hozzá.

A hatékony betegirányítás szempontjából ugyancsak fontos, hogy one-stop-shop formában, egy helyen végeznek el minden vizsgálatot és kezelést, legyen szó akut ellátást igénylő "walk-in" problémáról, képalkotó diagnosztikai vizsgálatról vagy akár csípőprotézis-műtétről és annak utókezeléséről. A WMC kialakításakor nagy hangsúlyt fektettek a kvalifikált - külföldi tapasztalattal is rendelkező - orvoscsapat összeállítására, illetve arra is, hogy a központban dolgozó centrumvezetők és szakorvosok az ügyfelek érdekében kihasználják a teammunka és a belső együttműködés előnyeit.


Specializált szakorvosi centrumok

A WMC keretei között májusban megnyílt Wáberer Ortopédiai és Mozgásszervi Centrum (WOC) specialistái az esetlegesen szükséges műtéti beavatkozások után a rehabilitációs időszakban is végigkísérik a különféle - a csípőt, a térdet, a bokát, valamint a csuklót, illetve a végtagokat érintő - mozgásszervi problémákkal hozzájuk forduló betegek gyógyulását. A WOC specialistái többek között izomátvágás nélküli csípőprotézis-beültetést is végeznek, illetve a minimál invazív műtéti technikákat a térdprotézis-beültetéseknél is alkalmazzák.

Az emésztőszervi megbetegedések kivizsgálásához is megbízható hátteret nyújt a WMC képalkotó eszközparkja. A gasztroenterológiai központ szakorvosai a gyomor- és bélrendszer betegségeinek gyógyítása során hasi ultrahangot, CT-t, valamint szükség esetén MR-t is alkalmaznak. Sokan fordulnak gasztroenterológushoz gyomorégéssel, gyomorfekéllyel, epekővel vagy például ételintoleranciával. A központban található csúcskategóriás Olympus endoszkópos toronnyal a vastagbél- és gyomortükrözést általában altatásban végzik.

A napokban kezdte tesztüzemét a WMC másik specializált központja, a Wáberer Kardiológiai Centrum. A központban a kardio- és koronária-CT, a szív-MR, illetve a célzott szűrővizsgálati csomagok mellett a szívritmuszavarok és a szívpanaszok azonosítására ritmuszavar-ambulanciát, az aktív életet élőknek sportkardiológiai szakellátást, a keringési vagy szívbetegséggel élő leendő édesanyáknak terhesség- és szívbetegség-ambulanciát, illetve az öröklött vagy veleszületett problémák esetén felnőtt veleszületett szívbetegségekkel foglalkozó ambulanciát is működtetnek. A hazai magánszolgáltatók közül elsőként itt a pacemakerrel élőket is várják: a pacemaker-ICD ambulancián a legtöbb itthon beültetett ingerületképző és -vezető eszköz rendszeres felülvizsgálata és programozása is elvégezhető. 

A tervek szerint a közeljövőben bővül a WMC fekvőbeteg-ellátási profilja is: a fül-orr-gégészeti, ortopédiai, urológiai, nőgyógyászati, plasztikai sebészeti, illetve az egynapos sebészeti és szépészeti beavatkozásokon kívül szemészeti műtéteket is végeznek majd. A műtéteket követően a páciensek jelenleg 15 ágyon lábadozhatnak, amelyek számát a közeljövőben 18-ra bővítik.

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső