+10° - +26°
Nincs front

Új eszközöket kapott az Uzsoki kórház

Több mint egymilliárd forint értékben kapott orvostechnológiai és informatikai eszközöket, köztük egy új sugárterápiás készüléket az Uzsoki Utcai Kórház az Egészséges Budapest Program keretében.

Milyen egy sugárkezelés? A válaszért kattintson ide!

Nagyteljesítményű besugárzó készüléket adtak át az Uzsoki kórházban, így jelenleg három eszköz áll rendelkezésre a betegek folyamatos ellátásához. A tervek szerint még egy sugárterápiás készüléket kap majd az intézmény.

Sajtótájékoztatón jelentették be az Uzsoki kórházban végrehajtott fejlesztést
Sajtótájékoztatón jelentették be az Uzsoki kórházban végrehajtott fejlesztést. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Az Uzsoki Utcai Kórház onkoradiológia osztálya idén márciusban kapta meg az új, 700 millió forint értékű gépet, amely a jelenleg forgalomban lévő lineáris gyorsítók közül a csúcstechnológiához tartozik. Az új készülékkel naponta 60-70 beteget kezelnek. Az eszközzel a legbonyolultabb és a betegbiztonságot leginkább szolgáló besugárzási technikák is megvalósíthatók.


Ficzere Andrea, az Uzsoki utcai kórház főigazgatója a fejlesztést bemutató sajtótájékoztatón elmondta, mindent megtesznek a kórházban azért, hogy magas tudású szakembergárda, megfelelő körülmények és biztonságos ellátás fogadja a betegeket. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere kifejtette, az Országos Onkológiai Intézet évente nagyjából 8300, az Uzsoki Utcai Kórház pedig évi mintegy 2800 beteget kezel sugárterápiával. Így a két intézmény együtt az összes magyar sugárterápiás ellátás 40 százalékát biztosítja.

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső