+10° - +25°
Nincs front

Új CT-t kapnak a kórházak

Folytatódik a CT-program a központi régióban - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).

Csak az elmúlt hónapokban mintegy 1 milliárd forint értékben kaptak CT-ket a budapesti kórházak. A Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet kardiológiai CT-t, a Dél-pesti Centrumkórház egy 64 szeletes készüléket, a Szent Imre Kórház pedig egy 256 szeletes CT-t kapott az Emmi CT-programjának keretében. 2010 óta összesen csaknem 200 milliárd forint jutott a CT/MRI vizsgálatok finanszírozására.

CT, eszköz, berendezés, kórház, kórházi ellátás, MRI
Folytatódik a CT-program. A kép csak illusztráció, forrás: iStock

Bővült az ellátás

2010 óta 20 új CT-vel és 18 MR-készülékkel bővült az ellátás, miközben csaknem 100 régi, elavult készüléket is lecseréltek és újakkal pótoltak. A napjainkban használt egyik legmodernebb képalkotó diagnosztikai eljárás, a PET-CT száma pedig megháromszorozódott.  Budapesten az utóbbi három évben csaknem ötezer korszerű eszköz került az egészségügyi intézményekbe és minden kerületben hozzáférhetőek a legmodernebb képalkotó diagnosztikai vizsgálatok. Csak a fővárosban 28 CT áll a lakosság rendelkezésére közfinanszírozásban.

Csúcsgépeket kapott egy fővárosi kórház - részletek itt!

A központi régió ellátásának rendszerszintű, komplex fejlesztéséről Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere az Országgyűlés népjóléti bizottságának éves meghallgatásán is beszélt. Mint mondta, a centrumkórházakat, a 11 országos intézetet, 13 (köztük 4 egyházi) kórházat és 32 szakrendelőt érintő program több mint 700 milliárd forintból valósul meg. Az egészségügyi fejlesztés jövőre 40 milliárd forintból folytatódik.


Budapest és Pest megye történetének legnagyobb egészségügyi fejlesztési programjának keretében átgondolt koncepció mentén, a legnagyobb kihasználtságot és a minőségi betegellátást figyelembe véve zajlik a diagnosztikai kapacitás fejlesztése, amelynek köszönhetően csaknem 10 százalékkal emelkedik a diagnosztikai vizsgálati kapacitás Közép-Magyarországon - olvasható az Emmi közleményében.

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső