Távozik a János-kórház főigazgatója

HáziPatika

Menesztették pozíciójából Kázmér Tibort, a Szent János kórház eddigi főigazgatóját. A helyére Takács Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának főosztályvezetője kerülhet.

Felmentették Kázmér Tibort, a Szent János kórház eddigi főigazgatóját múlt hét pénteken. Az Index értesüléseit kórházi források is megerősítették. Helyére várhatóan Takács Péter kerül majd, aki jelenleg az Emberi Erőforrások Minisztériumának főosztályvezetője.

Ilyen lesz az új szuperkórház

Európában is páratlan lesz az új, budai szuperkórház, ahol minden beteg VIP-szintű ellátásban részesül. Bedros J. Róbert miniszterelnöki megbízott tervei szerint ez az intézmény lehet majd az egészségügy zászlóshajója. A tervekről bővebben az alábbi cikkben írtunk!

Új vezetővel kezdődhet a felújítás

Kázmér Tibor 2012-ben került a Szent János kórház élére a váci Jávorszky Ödön Kórház vezetői posztjáról. A nagy tapasztalatú vezető 1998 és 2001 között az Egészségügyi Minisztérium helyettes államtitkára volt. Onnan került az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézet vezetői posztjára, és már 2005 és 2008 is irányította a Szent János kórházat.

A kórház felújítása már az új igazgatóval indulhat meg (Fotó: 123rf)
A kórház felújítása már az új igazgatóval indulhat meg (Fotó: 123rf)

Sajtóhírek szerint a vezetőcsere nem lepte meg a kórházban dolgozókat, az intézményben már régóta úgy tudják, hogy a János-kórház küszöbön álló átalakítását új vezető fogja irányítani. Az átadás-átvételre várhatóan ma kerül sor, a héten pedig két miniszter, Varga Mihály és Gulyás Gergely is bejárja majd az intézményt, a II. és XII. kerületi polgármesterrel egyetemben.

Korábban az is szóba került, hogy a rossz állapotú intézményt teljesen bezárják, a feladatait ugyanis teljes egészében átvenné a 2024-re ígért dél-budai szuperkórház. Végül mégis a János-kórház felújítása mellett döntöttek, amelyre egy közel félmilliárdos összeget különített el a kormány. A mostani 800-as ágyszáma 500-600-ra fog csökkenni, és kórház feladatai is módosulnak, a koncepció kidolgozása az új orvosszakmai feladatokkal. 


Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső