+13° - +25°
Nincs front

Tárgyal a kormány az orvosok béremeléséről

HáziPatika

Tárgyalóasztalhoz ült a kormány az orvosi kamarával.

Az egyeztetés eredményeiről Éger István elnök beszélt a HírTV műsorában.

Éger István úgy fogalmazott, hogy ebben a pillanatban nem egészen az egészségügy átalakításáról, hanem az ahhoz szükséges elengedhetetlen lépésekről próbálnak egyeztetni. Hozzátette, hogy szeptember 21-én öt pontot határoztak meg, abból az első kettő nagyon szoros kapcsolatban van: egy komoly bérfejlesztés és a paraszolvencia megszüntetése. Véleményük szerint a mai gazdasági helyzet ezeket az intézkedséeket megengedi.

A 900 ezer forintos szakorvosi kezdő fizetésről elmondta, bár egyelőre csak az Emmi képviselőivel tárgyalnak, de úgy tűnik lesz elmozdulás. A tárgyalásokat a Magyarországi Munkavállalók, Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete, vagyis az MSZ EDDSZ, mint reprezentatív szakszervezet vezeti, a Magyar Orvosi Kamara pedig stratégiai partnerként van jelen. 

A magyar egészségügy legnagyobb rákfenéje - részletek!

Éger István a beszélgetés során azt is elmondta, hogy a szakdolgozói béremelések nyomán fontos, hogy megtartsák a bérarányokat, és hogy kiszámítható jövőképet biztosítsanak az orvosoknak.


Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső