Sztrájkolhatnak az egészségügyi dolgozók

HáziPatika

Ha szeptemberig nem állapodik meg a magasabb bérekről az államtitkársággal, megint tüntethet a Független Egészségügyi Dolgozók Szakszervezete.

"Nemrég írtam levelet az egészségügyi államtitkárnak, mert azt szeretnénk, ha az egészségügyben dolgozók béremelése újra napirendre kerülne, a foglakoztatási helyzet ugyanis továbbra is kritikus. Olvasva a költségvetési irány számait, nincs jó érzésem, az egészségügyre szánt 100 milliárd forintos többlet a szükséges béremelésekre sem elég, miközben a kórházaknak jelentős adósságuk van" - nyilatkozta a zoom.hu-nak Soós Adrianna, a Független Egészségügyi Dolgozók Szakszervezetének elnöke. Hozzátette: az előreirányzott összegnél, még a budapesti intézmények 700 milliárdos fejlesztésének időarányos szükséglete is többe kerül. Soós szerint már az idén, azonnal kellene plusz forrásokat az egészségügybe fektetni.

Plusz forrásokra van szükség az egészségügyben
Plusz forrásokra van szükség az egészségügyben

Azt mondja, annak azért örülnek, hogy az ágazat vezetésébe az egészségügy területéről érkező emberek kerültek, Kásler Miklós miniszter és államtitkára, Nagy Anikó. Azt azonban még nem tudják, hogy ebből következik-e majd bármiféle pozitív változás.


"Nyilatkoztak mindketten, olyasmiről beszéltek, hogy nőhet a műszaki-gazdasági ügyintézők bére is. Ehhez képest az egyetlen konkrétum, amiről tudunk, hogy 2019-ben nyolc százalékos emelést kapnak a szakdolgozók, más döntés nem ismert" - mondja Soós Adrianna.

A magyar egészségügy ezért nem működik - korábbi cikkünkért kattintson!

Soós a lapnak úgy nyilatkozott, ha nem látnak előrelépést és a döntéshozók nem tárgyalnak érdemben a szakmával, akkor abba nem fognak belenyugodni. Ha nem marad más eszközük, a sztrájkköveteléseik még élesek.

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső