+13° - +25°
Nincs front

Sok orvostanhallgató hónapok óta vár a pénzére

HáziPatika

Fizetést és ösztöndíjat sem kaptak egyes orvostanhallgatók a Semmelweis Egyetemen - derül ki egy orvostanhallgató leveléből, aki azt írta: kaotikus állapotok uralkodnak az elszámolás terén.

Az egyetemi hallgatóknak tavaly novembertől eleinte önkéntesen, majd kötelező módon kellett részt venniük a koronavírus-tesztelésekben és több járványügyi feladatban, azonban az elvégzett munkáért sokan mind a mai napig nem kapták meg a fizetésüket, illetve az ösztöndíjukra is vannak, akik hiába várnak - írja az Index egy anonimitást kérő orvostanhallgató levelére hivatkozva.

A legjobb app leendő orvosoknak - részletek.

A hallgató azt írja: "Az egyetemünk folyamatosan hangoztatja, hogy mennyire megbecsülik a hallgatók munkáját, kedvezményeket kapunk, és milyen szuper minden. Csakhogy ez nem igaz. Március óta nem kapott mindenki ösztöndíjat, csak egy részünk, az Országos Mentőszolgálatos kirendelések sincsenek kifizetve, és van, aki még a decemberi munkájáért való díjazást sem kapta meg."

Kaotikus állapotok

Az orvostanhallgató szerint kaotikus adminisztratív állapotok uralkodnak az elszámolás terén. Az úgynevezett COVID-pótlék rendszeresen lemaradt a bérszámfejtésről, gyakran kevesebb óraszámot írtak be a hallgatóknak, mint amennyit ledolgoztak, sőt: a tesztelésért végzett hétvégi munka díjazása majdnem minden alkalommal a hétköznapi 10 ezer forintos napidíjon lett elszámolva. Azt egyelőre nem tudni, mi lehet az elszámolási problémák oka, ahogy azt sem, hogy mikor fogják kifizetni a hallgatókat.


Az Index megkereste az ügyben a Semmelweis Egyetemet, kérdéseikre azonban egyelőre nem kaptak választ.

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső