Romlott az egészségügy megítélése

Az emberek szerint nemhogy javult volna, de még romlott is az egészségügy helyzete az utóbbi években - derült ki az Iránytű Intézet kutatásából.

Az egészségügy, valamint az oktatás társadalmi megítélésére volt kíváncsi az Iránytű Intézet legújabb kutatása, amelynek eredményeiről az MNO számolt be.  A megkérdezettek abszolút többsége (52 százaléka) szerint kisebb-nagyobb mértékben romlott 2014 óta az egészségügyi rendszer állapota. Ezzel szemben mindössze 13 százalékuk tapasztalt javulást, 3 százalékuk pedig jelentős javulást.

A jelenlegi, kvázi állami finanszírozású rendszer fenntarthatatlanságának első oka, hogy az egészségügy garantáltan egyre drágább lesz. Hogy milyen módon maradhat fenn az egészségügyi ellátórendszer, arról bővebben az alábbi cikkünkben írtunk!

Az oktatásról sincs jó véleményünk

Az oktatás megítélése sem túl pozitív a megkérdezettek válaszai alapján.  48 százalékuk szerint ugyanis kisebb-nagyobb mértékben romlott az oktatási rendszer állapota. A megkérdezettek 26 százaléka szerint nem történt lényegi változás, míg mindössze 15 százalékuk értékeli úgy, hogy javult az oktatás helyzete.

Az utóbbi években romlott az egészségügy megítélése
Az utóbbi években romlott az egészségügy megítélése

Nem meglepő módon a kormánypárti szavazók voltak elégedettebbek mindkét kérdésben, 59 százalékuk ugyanis azt mondta, Magyarországon inkább jó irányba haladnak a dolgok, 25 százalék szerint nincs változás, és csak 13 százalék tapasztal negatív folyamatokat. A Jobbik és az MSZP szimpatizánsai sokkal borúlátóbbak voltak, míg az LMP szavazótáborának fele (50 százalék) vélekedik negatívan a Magyarországon zajló folyamatokról.


Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső