+10° - +26°
Nincs front

Rendkívüli interjút adott Székely László

HáziPatika

A Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet elbocsátott főorvosa, Székely László az ATV Heti Napló Sváby Andrással című műsorában adott interjút. Azt mondta, a betegeiért vállalta a tévés szereplést.

Legalább két beteget sürgősen műteni kellene

Székely László most először vállalt televíziós szereplést az elbocsátása óta. Mint elmondta, betegei miatt vállalta az interjút. Úgy fogalmazott, nem szabad parkoltatni őket, halogatni az esedékes műtéteket és utólag őt hibáztatni az esetleges következményekért. Arra a kérdésre, hogy pontosan hány, sürgős beavatkozásra váró betegről van szó, Székely László úgy válaszolt: "legalább két beteg esetében nagyon sürgős lenne a beavatkozás" - nyilatkozta a szívsebész az ATV-ben. A teljes riport a linkre kattintva érhető el.

Rendkívüli interjút adott Székely László, Dr. Székely László Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet ATV Sváby András
Rendkívüli interjút adott Székely László

A főorvos azt mondta, azért a közösségért teszi, amit tesz, amelynek az eltávolítása előtt maga is része volt. Mint kifejtette, az általa vezetett osztályon nem csupán szakmai szempontból igyekeztek a maximumot adni, de abban is, hogy emberségesen kezelték a betegeket. Székely László szerint az ott dolgozók egy jól működő ellátó egység részesei voltak, és büszkék voltak erre.

Formai hibát követett el márciusban

A vele szemben indított vizsgálatról elmondta: szerinte formai hibát követett el márciusban, amikor idegen orvos segítségét kérte egy betege műtéte során. Hozzátette, ők egy egyszakmás intézmény, így a műtét során fellépő komplikációk miatt kívülről kellett orvost hívni. Méghozzá nem egy, hanem három orvost kellett hívni: egy plasztikai sebészt, egy mellkassebészt és egy tüdőgyógyászt. A vizsgálat során csak az elsőből lett probléma, a másik két orvos behívása nem zavart senkit - tette hozzá Székely László.


Sváby András kérdésére, amely arra vonatkozott, hogy miért nem adja tovább a tudását, Székely László úgy válaszolt: tovább akarja és tovább is fogja adni a tudását. Mint elmondta: ahhoz is idő kellett, amíg ő maga megtanulta a speciális technikát, amelyet alkalmaz a műtétek során, és most jön az a szakasz, amikor a következő generációnak át tudja adni a megszerzett tudását. Ehhez azonban azoknak, akik a speciális technikát alkalmazni akarják, először meg kell tanulniuk a hagyományos műtéteket.

Távozásának következményeivel kapcsolatban Székely megjegyezte: érdemes lenne megvizsgálni azokat a szövődményeket, amelyek azóta léptek fel, hogy ő eljött az intézetből. Arra a kérdésre, hogy elgondolkodott-e a külföldi folytatáson, Székely úelmonta, hogy 1996 és 1998 között az Egyesült Államokban dolgozott, ám amikor terhes lett a felesége, hazajöttek, mert azt szerették volna, hogy a fiuk itthon szülessen meg. Elmondta, ma is itthon szeretnének maradni.

Székely László úgy véli, arra a csapatra, amely a kardiológiai intézetnél dolgozott a vezetésével, szüksége van Magyarországnak. Mint elmondta: ott dolgozna a legszívesebben, ahol eddig, de máshova is szívesen megy.

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső