+10° - +25°
Nincs front

Nincs pénzük orvosra a magyaroknak

HáziPatika

Az Eurostat legfrissebb adatai szerint a magyarok többségének nehézséget okoz, hogy megfizesse az egészségügyi szolgáltatások árát.

Nem tudjuk kifizetni az orvost

Nem állunk túl jól az egészségügy terén egyébként se, most kijöttek az Eurostat adatai arról, hogy a magyarok 74 százalékának okoz nehézséget az, hogy megfizesse az egészségügyi szolgáltatások árát - tájékoztat az Index. Mit írják, ennél rosszabbnak csak az államcsőd-közeli helyzetben lévő a görögök vallották a helyzetüket, ott 90 százalék mondta ezt, utánunk a harmadik helyen Ciprus jön 72 százalékkal, majd Lettország 64 százalékkal. Az uniós átlag 28.8 százalék.

A sereghajtók között a magyar egészségügy

2018. február 1-én számoltunk be róla, hogy a magyar egészségügy az Európai Unió középmezőnyéhez sem képes közelíteni a teljesítményét. Legalábbis ezt mutatja az akkor megjelent 2017-es Európai Egészségügyi Fogyasztói Index.

A magyaroknak nincs pénzük orvosra, egészségügy betegellátás pénz egészségügyi ráfordítások Eurostat magánegészségügy orvosok
Sok magyarnak nincs pénze orvosi ellátásra

Nagy gondokat okoz az egészségügyi ráfordítások kifizetése

Az adatok 2016-osak, a magánegészségügyi beavatkozások is beletartoztak, a fogászat is, az orvosi beavatkozások, tanácsadás, gyógyszerek és egyéb felmerülő költségek is. Ha valakinek visszatérítette a biztosítója a kezelések árát, de így is nehézséget jelentett kifizetnie, akkor az attól még nehézséget jelentette az Eurostatnak.

Külön érdekes, hogy önbevallásos alapon Magyarország abban is kiugró, hogy itt a népesség 12 százalékának okoz a lehető legnagyobb, vagyis igen komoly gondokat az egészségügyi ráfordítások kifizetése.


Az éli túl az egészségügyet, akinek van pénze

"A két évvel ezelőtt meglóduló béremelések már nem képesek megakadályozni az orvosok és a szakdolgozók elvándorlását, akik már nem is annyira külföldre, mint a hazai magánszektorba mennek át. Így a betegek többségének marad a hosszas várakozás, súlyosabb esetekben már csak annak van esélye kellő időben diagnózishoz jutni, akinek van elég pénze arra, hogy magánszolgáltatóhoz forduljon" - véli Sinkó Eszter közgazdász. "Nem is csak az a gond, hogy GDP arányosan keveset költünk az egészségügyre, hanem hogy azon belül a zsebből fizetett magánkiadások aránya nagyon magas. Az egészségügyre költött minden száz forintból harminchárom közvetlenül magánforrásból érkezik - nyilatkozta Sinkó Eszter, aki szerint az egészségügybe érkező többletpénz egyebek mellett azért sem látható, mert az ellátórendszer szétaprózva, nem egymásra épülő folyamatok sokaságaként működik.

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső