+7° - +22°
Kettős front

Nincs elég orvos, bezárják a műveseállomást

HáziPatika

Nincs elég orvos, ezért bezárják a szikszói műveseállomást. A betegeknek mostantól 20 kilométerrel arrébb, Miskolcra kell utazniuk a kezelésekért - adta hírül szerdán este az RTL Klub Híradója.

Nem tudnak szakorvost biztosítani Szikszóra

Nincs orvos, ezért bezárják a művese állomást Szikszón. A betegek 20 kilométerrel távolabb, Miskolcon kapják majd meg az életmentő kezelést - tájékoztat az RTL Klub Híradó.

Hogy zajlik a dialízis?

A dialízis egy vesepótló kezelés, amelynél a vért vagy közvetlenül tisztítják meg a méreganyagoktól, vagy pedig a hashártyát használják fel szűrőként, hogy a szervezetet megszabadítsák a toxinoktól. Dialízisre akut és krónikus (három hónapnál régebb óta fennálló) veseelégtelenségnél egyaránt szükség lehet. A témáról a linkre kattintva olvashat bővebben.

20 kilométerrel távolabb kell menni

A riportból kiderül, hogy Szikszón 14 éven keresztül működött a műveseállomás, de most bezárják, mert nincs elég orvos. A dialízisre szoruló betegeknek ezután Miskolcra kell utazniuk a dialízisért.

Az RTL Klub Híradója szerint az állomáson nagyjából 50 embert kezelnek, köztük idős, mozgássérült betegeket is. Az életmentő beavatkozásra szoruló páciensek azt mondták, nagyon aggódnak, mi lesz április közepétől.


Az állomást működtető cég ügyvezetője a német tulajdonos engedélye nélkül nem nyilatkozhatott, de azt elismerte, hogy nem tudnak szakorvost biztosítani Szikszóra, miután mindhárom orvosuk megbetegedett. Azt ígérte, hogy a most Szikszón dolgozó alkalmazottaikat tovább foglalkoztatják Miskolcon, és minden beteg világszínvonalú ellátást kap majd.

Nem tudják, hány orvos hiányzik

2018. március 2-án számoltunk be róla, hogy nem tudja az Emberi Erőforrások Minisztériuma, hogy hány orvos és egészségügyi dolgozó hiányzik a kórházakból. Heteket, hónapokat kell várni a szakvizsgálatokra több háziorvos szerint, mert sok a beteg és kevés az orvos a szakrendelőkben. A Magyar Orvosi Kamara elnöke korábban azt mondta, hogy majd ötezer orvos hiányzik Magyarországról.

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső