Nem kaptak emelt bért a Honvédkórházban

HáziPatika

Lapinformációk szerint sem a szakdolgozók, sem a szakorvos-jelöltek, sem a rezidensek nem kapták kézhez azt a többletpénzt, amellyel az osztály összeomlásának elkerülésére még szeptember elején próbálta marasztalni őket a kórház vezetése.

Keserű meglepetés fizetésnapon

Az évi nagyjából 250 millió forintnyi bér- és eszközfejlesztés a többszöri ígéret ellenére sem érkezett meg a sürgősségi centrumba, a kórház vezetése szeptemberben további majdnem 200 millió forintnyi béremelés ígéretével volt kénytelen marasztalni a még megmaradt dolgozókat.

A hvg.hu információi szerint a Honvédkórház dolgozói nem kapták meg a nyári válságkezeléskor ígért többletpénzt. Kórházi forrásaik megerősítették, a novemberi bérrel nem érkezett extra juttatás, sőt.

Mint írják, egy szakdolgozó állítása szerint "mélyen az eddigi legrosszabb" fizetését kaphatta kézhez hétfő reggel - annak ellenére, hogy most kellett volna megérkeznie annak a még szeptemberben beígért, részleteiben októberben véglegesített béremelésnek, amellyel az ott dolgozók drámai mértékű elvándorlását, egyben az SBC összeomlását igyekezett elkerülni az intézmény vezetése.

A Honvédkórházban nem kapták meg emelt bérüket a sürgősségi dolgozók, Honvédkórház betegellátás egészségügy sürgősségi
A Honvédkórházban nem kapták meg emelt bérüket a sürgősségi dolgozók

A korábbinál is alacsonyabb bért kaptak

Egy másik szakdolgozó hétfő reggel ugyancsak arra panaszkodott, hogy nem kapta meg az ígért béremelést, de információink szerint az orvosoknak ígért pluszpénzek sem érkeztek meg maradéktalanul: a sürgősségi és szakorvosok megkapták az emelést, az osztályon dolgozó több mint tíz szakorvos-jelölt, illetve rezidens azonban nem. Sőt, egyikük állítása szerint a korábbinál is alacsonyabb bért kapott októberre, noha sem szabadságon, sem betegállományban nem volt a hónapban.


A lap cikkéből kiderült, hogy Kun-Szabó István emellett ígéretet tett a szakdolgozók: ápolók, segédápolók, betegszállítók bérfejlesztésére is, akiknek hiánya és elvándorlása lassan legalább akkora gond az SBC-n, mint az orvosoké. Az október elejére véglegesített megállapodás értelmében a szakképzett ápolók havi 60-90, a segédápolók és betegszállítóknál pedig körülbelül havi 20-30 ezer forintot jelentő bérkiegészítésre kaptak ígéretet, amely mellé további 40 ezer forintos osztályvezetői és a 20 ezer forintos csoportvezetői pótlékot, illetve 20-20 ezer forinttal járó szakmai és szociális vezetői posztot is bevezettek volna. 

"A betegek nem lesznek ellátva"

2018. szeptember 3-án számoltunk be róla, hogy hamarosan működésképtelenné válhat a Honvédkórház sürgősségi centruma - ez akkor egy kiszivárgott belső levélből derült ki. Később pedig nyilvánosságra került az az orvosi beosztás is, amely szerint már szeptemberre sem sikerült kellő számú orvost találni a műszakokra. Az ügyről a linkre kattintva olvashat bővebben.

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső