+8° - +19°
Kettős front

Napi 550 forint jut fejenként kórházi kosztra

HáziPatika

Kevés és rossz minőségű kórházi kosztra panaszkodnak a betegek. Intézményenként nagyok az eltérések, de a napi 550 forintos fejkvóta biztos nem elég, hogy üres kenyér helyett más jusson vacsorára.

"Hozunk neki egy kis süteményt, egy kis üdítőt, egy kis ilyet-olyat, de nem is kívánja, mivel nem mozog, tehát sokat pihen, nincs olyan nagy étvágya" - nyilatkozta egy hozzátartozó a HírTV híradójában. 

Más viszont a betegágyon is szívesen enne. Nemcsak többet, de jobbat is. "Hát, nagypapám nem nagyon van oda érte, tegnap is paprikás krumplit kapott, de mondta, hogy olyan, mintha három-négynapos lenne" - mondta egy másik hozzátartozó.

Az egyik szolnoki klinikán néhány napja a kórházi vacsora egy szelet kenyér és két kockasajt volt. A leggyakrabban felvágottal és egy szelet üres kenyérrel vagy zsemlével igyekeznek letudni a vacsorát. Igaz, ebből létezik akár ünnepi kiadás is.

Napi 550 forint jut fejenként kórházi kosztra
Napi 550 forint jut fejenként kórházi kosztra

Az egyik budapesti kórház konyháján büszkék a kosztra. A főigazgató inkább arra emlékeztet: árthat is, ha a hozzátartozók kipótolják a menüt.

"A speciális étrendet azért állították össze, hogy a beteg gyógyulását szolgálja. Ha azt a hozzátartozók, akár jó szándékból is, de felborítják, az a beteg gyógyulása szempontjából nem feltétlenül előnyös" - fogalmazott Badacsonyi Szabolcs, a Szent Margit Kórház főigazgatója.


Akár a speciális, akár a hagyományos étrendről van szó, egy beteg háromszori étkeztetésére legfeljebb 550 forint jut naponta. Az egyik egészségügyi szakszervezet alelnöke azt mondja: ritka, hogy ennyi pénzből jól főzzenek.

Sok kórház bajban van

Ismét kihirdették a rezidenseknek szóló ösztöndíjakat és a hiányszakmák listáját. Így pedig kiderült, hogy melyek azok a szakterületek az orvosképzésben, ahol égetően nagy szükség lenne az utánpótlásra. Részletekért kattintson!

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső