"Nagyon durva rágalmazás folyik"

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) munkája szabályosan folyik, a köztestületnek mintegy 48 ezer tagja van, költségvetése idén megközelítőleg 900 millió forint - jelentette ki a MOK elnöke.

Éger István közölte, azért tart sajtótájékoztatót, hogy az elmúlt időszakban "tényeknek beállított hazugságokra" reagáljon. Mint mondta, az elmúlt hetekben "elárasztották a médiát" valótlanságokkal.

Áll a bál az orvosi kamaránál

Az orvosi kamara tagdíjemelési terve "kiverte a biztosítékot" az alapellátó fogorvosoknál. Részletekért kattintson!

Az egyik ilyen valótlan állításként azt jelölte meg, hogy 1,5 milliárd forintos költségvetése van a MOK-nak. Közölte: akkor lenne esetleg ekkora, ha megvalósulna a tagdíjemelés. Utalt rá, hogy egyesek arról beszélnek, a kamarai döntéshozó szerveket egy "törpe minoritás" választotta, ezért "ez az (...) egész hiteltelen". Hangsúlyozta: 2011 után a legszigorúbb kamarai törvény és választási szabályrendszer lépett életbe, és ennek következtében "a kamara fennállása óta soha nem látott mértékűen több szavazattal jöttek létre" a kamarai testületek 2015-ben, mint korábban.

Éger István cáfolta a rágalmakat
Éger István cáfolta a rágalmakat

Éger István kijelentette: a fenti módon megkérdőjelezni a szabályosan és törvényesen megválasztott testületek felelős munkáját sértő, ezért a "tisztességes többség nevében" vissza kell utasítania. A kamarai tájékoztatás kapcsán megjelent közlésekről szólva elmondta, a kamara költségvetéséért felelős testület a kamara területi szervezeteinek tanácsa, amelynek tavaszi ülésén részletesen ismertették a MOK gazdasági helyzetét. Ennek folytán - az újabb kamarai célok elérése érdekében - már felmerült, hogyan lehetne ehhez forrást teremteni. Ezt tehát akkor már a területi vezetők felvetették - mutatott rá.

Éger István közölte, ezt követően októberben a tanács ülésén ellenszavazat nélkül döntöttek arról, hogy tagdíjemelési indítványt kell napirendre tűzni a következő országos küldöttgyűlésen. Minden területi szervezetnek az volt a feladata, hogy tájékoztassa a küldöttjeit - tette hozzá.


A sajtótájékoztatón, amikor az újságírók kérdezhették volna a kamara elnökét, Kunetz Zsombor kamarai tag szólalt fel a tagdíj-bevétel ügyében, erre Éger István közölte, hogy máshol válaszol az újságírók kérdéseire, majd elhagyta a termet. A MOK elnöke ezt követően az újságíróknak elmondta: szeretnének még több tagszolgáltatást nyújtani, és szombaton várhatóan döntenek a tagdíjról, amelyet 1700 forinttal 4000 forintra emelnének.

Szólt arról is, hogy "nagyon durva rágalmazás folyik folyamatosan az utóbbi hónapokban", mely szerint a MOK nem tesz semmit a hálapénz felszámolásáért, nem ítéli el. A MOK kezdetektől fogva hálapénzellenes, mind a mai napig - jelentette ki Éger István, hozzátéve, hogy a kamara egy megfelelő bérkorrekció esetén készen áll rá, hogy a hálapénz adása és elfogadása egyaránt büntethető legyen. Hangsúlyozta ugyanakkor azt is, hogy a MOK nem döntéshozó, hanem csak véleményező szerv.

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső