Nagy a feszültség a Bethesdában

HáziPatika

Már rendőri intézkedésre is sor került a Bethesda Gyermekkórházban a türelmetlen szülők miatt - erről az intézmény kommunikációs vezetője, Tamásné Bese Nóra beszélt. A dolgozók a jelenlegi, extrán nehezített helyzetben is igyekeznek empatikusak maradni.

A krízis újra előjöhet, és akkor még erősebb lesz

A koronavírus-járvány megsokszorozta az egészségügyi dolgozók terheit, és nemcsak fizikai, hanem mentális értelemben is. A pszichés súlyok cipelése pedig embert próbáló feladat, akár komoly betegségeket is okozhat, amelyek sokszor hetekkel, hónapokkal a krízis után jelentkeznek. Szakértővel beszélgettünk a pandémia egészségügyi dolgozókra gyakorolt lelki hatásáról.

Egyre nagyobb a feszültség a Bethesdában, a türelmetlen szülők gyakran kiabálnak a kórház dolgozóival - mondta az InfoRádiónak Tamásné Bese Nóra. A szakember szerint az édesapák, édesanyák fokozódó idegessége egyrészt érhető, hiszen a járványhelyzet miatt újabb és újabb szigorításokat vezetnek be az intézményben, másrészt azonban sokan olyan hangnemet engednek meg maguknak, amely nem méltó a kórházakban végzett munkához.

Nincs könnyű dolguk a pandémia közepette az egészségügyi dolgozóknak.
Nincs könnyű dolguk a pandémia közepette az egészségügyi dolgozóknak. Fotó: Getty Images

A lehető legempatikusabbak próbálnak lenni

Tamásné Bese Nóra arról is említést tett, hogy az elmúlt időszakban már rendőri intézkedésre is sor került, emellett egyre több panaszos levelet kap az intézmény. A kommunikációs vezető azonban kiemelte, a kórházban az az alapelv, hogy igyekeznek nagyon megértőek lenni a szülőkkel, hiszen a gyermek mindig azt érzi meg, hogy milyen az őt ápoló, gyógyító személyzet, illetve a szülő kommunikációja.

A lehető legempatikusabb viselkedésre pedig a jelenlegi nehéz körülmények között is törekszenek; még akkor is, ha dupla annyi az elvégezendő feladat, hiszen egyre többen esnek ki a munkából a vírus miatt, egyre több családot érint a járvány. Emiatt azoknak kell "megküzdeniük" a családtagokkal, esetleg rendőrt hívniuk, ha olyan fenyegetés éri őket, akik a 12 órás műszakokat viszik - magyarázta a kommunikációs vezető.


Rusvai Miklós járványszakértő arra számít, hogy a koronavírus-járványban tovább emelkedik majd az elhunytak száma, és több lesz a szövődményes eset is - a részleteket elolvashatja társportálunk, az nlc.hu cikkében. 

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső