+13° - +25°
Nincs front

Működésképtelenné válhat a Honvédkórház sürgősségi centruma?

HáziPatika

Egy belső levél szerint a Honvédkórház sürgősségi centruma hamarosan működésképtelenné válhat.

A jelenlegi személyi állománnyal és műszerezettséggel működésképtelen lehet?

A Kun Szabó István vezérőrnagynak, az MH Egészségügyi Központ parancsnokának írt belső levél szerint a Honvédkórház sürgősségi centruma "legkésőbb október első harmadának végére jelen személyi állománnyal, illetve műszerezettséggel működésképtelenné válik" - közölte az Index.hu,  melynek anonim üzenetküldő alkalmazásán keresztül érkezett a dokumentum. A levél az is részletezi, milyen problémák vezethettek el odáig, hogy Zacher Gábor, a sürgősségi osztály vezetője távozott posztjáról.

Működésképtelenné válhat a Honvédkórház sürgősségi centruma egy kiszivárgott belső levél szerint
A levél szerint hamarosan működésképtelenné válhat a Honvédkórház sürgősségi osztálya

Gondot okozhat az ügyeletek megszervezése is

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, Zacher Gábor péntek éjfélig dolgozott a kórház sürgősségi osztályán. Az ő aláírásával készült levél felsorolja, hogy a sürgősségi centrumban dolgozó orvosok közül hatan töltik felmondási idejüket, ketten gyermeket várnak, egy ember végleg el akarja hagyni a pályát, többen kevesebb óraszámban vagy félállásban szeretnének dolgozni, egy orvos a PhD-ja miatt fizetés nélküli szabadságra megy, egy orvost pedig külföldi misszióba vezényeltek.

Ő lehet Zacher Gábor utódja

Ahogy arról korábban írtunk, már meg is lehet Zacher Gábor utódja a Honvédkórház sürgősségi osztályán: Burány Béla, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) korábbi főigazgatója lehet a Honvédkórház sürgősségi osztályának új vezetője, egyelőre megbízott vezetőként.

A dokumentum szerint gondot fog okozni az ügyeleti műszakok megszervezése is, mert a távozókat nem tudják teljes mértékben pótolni, és az ügyeleti műszakokban keletkezett "lyukak" betöltésére más osztályokról irányítanak át orvosokat a sürgősségi ügyeletre. Az így oda vezényelt orvosok egy részének azonban a levél szerint semmilyen sürgősségi gyakorlata nincsen. A dokumentum felhívja rá a figyelmet, hogy: "Az októberi beosztás elkészítése és az a szerint való munka ilyen létszám mellett nem vállalható."


Működésképtelen eszközök

"Mellékelek egy másik adathalmazt, mely a jelenleg működő, működésképtelen műszerek listáját tartalmazza" - áll a levélben. "Évek óta jeleztük és jelezzük, hogy az eszközök amortizálódtak, pótlásuk nem történt meg". A dokumentum problémaként említi azt is, hogy a betegeket a sürgősségi centrumból csak többszöri telefonhívás és alkudozás után tudják áthelyezni másik osztályra, amely idő- és energiarabló tevékenység.

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső