+10° - +26°
Nincs front

Mobil CT-t kapott az ajkai kórház

A korábbinál korszerűbb mobil CT működik hétfő reggel óta az ajkai kórházban, a berendezés a végleges CT üzembe helyezéséig látja el a betegeket - tájékoztatott a Magyar Imre Kórház megbízott főigazgatója.

Egy kamionban helyezték üzembe

Nagy Zoltán emlékeztetett: az ajkai kórház az Országos Tisztifőorvos Feladatokért Felelős Helyettes Államtitkárság határozata értelmében "a CT-berendezés életkora és képminőségi korlátai miatt betegbiztonsági okokból a CT diagnosztikai kivizsgálásra" július közepétől kezdődően július 23-ig a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházba irányította a betegeket, ahol az ellátást mindenkinek biztosították. Eközben az ajkai intézményben elhelyezendő új, korszerű berendezés beszerzésére tettek javaslatot.

A CT, azaz a komputertomográf a hagyományos röntgengépekhez hasonlóan röntgensugárral dolgozik. Speciális felvételi technika és számítástechnika segítségével azonban a hagyományos röntgenképnél sokkal részletesebb, információgazdagabb képet nyújt harántmetszeti formában. Bővebben az alábbi cikkünkben olvashat róla!

Nagy Zoltán közölte: a kórház külső szolgáltatója által korábban üzemeltetett, elavult berendezést hétfőtől átmeneti időre felváltja egy kamionban elhelyezett mobil CT, melyet a korábbi CT-labor mellett állítottak fel, így a betegeknek csupán néhány métert kell sétálniuk a berendezésig.  Tájékoztatása szerint a mobil CT felállítására azért volt szükség, hogy az ellátás a végleges műszer beszereléséig gördülékeny legyen. A 16 szeletes CT a korábbi egyszeletes berendezésnél nagyobb felbontású, jobb minőségű képalkotásra alkalmas - tette hozzá.

A komputertomográf a hagyományos röntgengépekhez hasonlóan röntgensugárral dolgozik
A komputertomográf a hagyományos röntgengépekhez hasonlóan röntgensugárral dolgozik

A korábbi berendezés bontását megkezdték, a mobil CT-hez hasonló paraméterekkel rendelkező, végleges diagnosztikai eszköz rövid időn belül megkezdi működését a kórházban - tudatta Nagy Zoltán. Korábban az RTL Klub híradója hívta fel a figyelmet, hogy az ajkai kórház CT-készülékét biztonsági okokból üzemen kívül helyezték. Az eset kapcsán jelentkezett egy néző, aki édesanyjával kereste fel a kórházat. A hibásan működő CT miatt a nő halálos betegségét nem fedezhették fel időben az orvosok. Bővebben az esetről az alábbi cikkünkben írtunk!


Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső