+13° - +25°
Nincs front

Mit kell tudni az új egészségügyi államtitkárról?

Letették az esküt és átvették kinevezésüket Áder János köztársasági elnöktől az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) államtitkárai - közölte a minisztérium.

Nagy Anikó lett az egészségügyért felelős államtitkár

Az Emmi közleménye szerint:

Rétvári Bence parlamenti államtitkár,

Latorcai Csaba közigazgatási államtitkár,

Pacsay-Tomassich Orsolya kabinetfőnök, nemzetközi ügyekért felelős államtitkár,

Nagy Anikó egészségügyért felelős államtitkár,

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár,

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár,

Vitályos Eszter európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár,

Fülöp Attila szociális ügyekért és társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkár,

Fekete Péter pedig kultúráért felelős államtitkár lett.

A minisztérium tájékoztatása szerint Bódis József oktatásért felelős államtitkár rektori megbízatásának lejárta után, július elsejével veszi át kinevezését.

Nagy Anikó Ónodi-Szűcs Zoltánt váltja egészségügyért felelős államtitkárként, Nagy Anikó dr. Nagy Anikó egészségügyi államtitkár egészségügy betegellátás Rétvári Bence Emmi Emberi Erőforrások Minisztériuma
Nagy Anikó Ónodi-Szűcs Zoltánt váltja egészségügyért felelős államtitkárként

Mit lehet tudni az új egészségügyi államtitkárról?

Az eddig róla megjelent írások és vele készített interjúk tanúsága szerint dr. Nagy Anikó, az egészségügy tegnap kinevezett új vezetője nagy munkabírású, magát folyamatosan képző, csendes, de határozott szakember, aki nemcsak a betegágy mellett, hanem vezetőként, menedzserként is bizonyított már. Elég példaként említeni, hogy utóbbi hat évben a Heim Pál Gyermekkórház főigazgatójaként sikerült a korábban nagy adósságokat felhalmozó intézményt egyensúlyba hoznia.


Egy korábbi interjúban így fogalmazott: "Úgy alakult az életem, hogy a gyógyítás mellett elkezdett érdekelni az eredményesség is. Egyre fontosabbá vált számomra az, hogyan lehetne a gyógyítás folyamatát hatékonnyá tenni, jobb eredményeket elérni, jobban kihasználni a rendelkezésre álló forrásokat, hogyan lehet a gyógyítók teljesítményét megmérni és összehasonlítani. Ahhoz, hogy ezekre a kérdésekre válaszokat találjak, új szakmát kellett megtanulnom. Három különböző közgazdasági másoddiplomát szereztem a Soproni Egyetemen, köztük az orvos-közgazdászt" - idézi Nagy Anikót a Weborvos.hu, akiről a linkre kattintva további érdekességeket is megtudhat.

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső