Miért drága az ingyenes kórházi ellátás?

HáziPatika

Ruhák, törölköző, evőeszközök, ennivaló, gyógyszer - és még hosszan sorolhatnánk, mi tölti meg a kisbőröndöt, amellyel az ember kórházba érkezik. De vajon miért van erre szükség?

Ha jól működne az egészségügy, semmit sem kellene odavinni

Egy nap a kórházban

Korábbi cikkünkben arról számoltunk be, hogy az egészségügyi kormányzat úgy szabályozná a betegek ellátását, hogy az intézmények mérsékeljék az úgynevezett elkerülhető kórházi ápolást. A gyógyítás egyik legdrágább tétele ugyanis a betegek kórházba fektetése.

Az RTL Klub készített egy riportot arról, hogy mi mindent kell magunkkal vinnünk, ha igénybe kell vennünk az ingyenes kórházi ellátást. Felmerül azonban a kérdés, hogy miért a beteg cipeljen magával tányért, gyógyszereket és fáslit, ha egyszer fizeti a társadalombiztosítást.

"Most jöjjön egy felsorolás, mintha az ember utazáshoz készülődne. Ruhák, törölköző, evőeszközök, ennivaló, gyógyszer, és még hosszan mondhatnánk, mi tölti meg a kisbőröndöt. A hatalmas pakkot egy kórházba készülő házaspár rakta össze magának. De miért van ez így, ha már fizetjük a tébét?" - merül fel a kérdés:

"Egy normálisan működő egészségügyben semmit sem kellene bevinnünk a kórházba, még pizsamát sem" - mondta a műsorban Kunecz Zsombor egészségügyi szakértő.


Nehéz túlélni a magyar egészségügyet

Tényleg egyre hosszabbak a kórházi várólisták? Kik és miért várnak különböző műtétekre Magyarországon? Igaz, hogy évekig kell fájdalomban élni, csak mert a lista végén vagyunk? Ezeket a kérdéseket tettük fel korábbi cikkünkben, miután kiderült, hogy sok magyar retteg, mi lesz, ha állami kórházba kényszerül. Túlélni a magyar egészségügyet korántsem egyszerű, hisz az ágazat súlyos finanszírozási és szervezettségi problémákkal küzd, miközben úgy tűnik, mintha senkinek nem lenne érdeke, hogy ez megváltozzon. További részleteket a témában a linkre kattintva olvashat.

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső