+11° - +28°
Nincs front

Megvan, mikor kapnak jutalmat az egészségügyi dolgozók

HáziPatika

Július 1-jén osztja ki a kormány azt a bruttó 500 ezer forintos egyszeri juttatást azoknak az egészségügyi dolgozóknak, akik aktívan részt vettek a járvány elleni küzdelemben - mondta Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

Orbán Viktor miniszterelnök még márciusban jelentette be, hogy a koronavírus-járvány elleni harcban részt vevő hazai egészségügyi dolgozók bruttó 500 ezer forintos pluszjuttatást kapnak még az idei év folyamán. Ám azt mostanáig nem pontosították, hogy ez mikor várható. 

Nem csak az egészségügyi dolgozók számíthatnak pluszjuttatásra. A főpolgármester előterjesztése szerint pénzbeli jutalommal kívánják megköszönni a Fővárosi Önkormányzat által fenntartott idősotthonok dolgozóinak munkáját a koronavírus-járvány alatt. Részletek itt.

Az Életközelben című videósorozat legutóbbi epizódjában Kásler Miklós elárulta: július 1-jén válik esedékessé ez "a megbecsülés, ami érinti mindazon egészségügyi dolgozókat, akik a járványban aktívan részt vettek". Hozzátette, hogy példaszerű volt a helytállás, "nagyon ritkán látott nemzeti egység alakult ki, aminek a magját, a kristályosodási pontját az egészségügy képezte". 160 ezer ember munkáját szeretnék megköszönni a jutalommal, és összesen 92 milliárd forintot szánnak erre. 

Koronavírus-fertőzöttet ápolnak a Szent János Kórház COVID-részlegén. Fotó: MTI/kormany.hu/Árvai Károly
Koronavírus-fertőzöttet ápolnak a Szent János Kórház COVID-részlegén. Fotó: MTI/kormany.hu/Árvai Károly

Ilyen átalakításra lehet számítani az egészségügyben

Az interjú második felében az emberi erőforrások minisztere kifejtette, hogy az egészségügyi ellátórendszer problémái a koronavírus alatt "rendkívül markánsan" mutatkoztak meg.  Az Emmi pedig vizsgálja, hogyan lehetne javítani mindezeken, és ezt 2030-ig programba is foglalják. Kásler ugyanakkor hangsúlyozta, hogy akár már hónapok távlatában is megindulhat a szükséges átalakítás.


Véleménye szerint el kell választani egymástól az állami és magánellátást, úgy, hogy abból mindkettő csak profitáljon. Ezen kívül a fekvőbeteg-ellátást tehermentesíteni akarják, a diagnosztikai és akár a terápiás lépéseket az ellátás alsóbb szintjére csoportosítanák át azzal, hogy jobban felszerelik a háziorvosokat, családorvosokat.

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső