+18° - +38°
Nincs front

Megújult egy rehabilitációs osztály

Átadták a budapesti Szent Margit Kórház felújított mozgásszervi rehabilitációs osztályát csütörtökön. A több mint negyvenmillió forintos fejlesztés keretében elvégezték az osztály teljes körű akadálymentesítését is.

Az osztály 2012-ben kezdte meg működését, és most mintegy ezer négyzetméteren újult meg - mondta el Tarlós István főpolgármester. Valamennyi kórterem funkcionális és komfortos lett, és önálló foglalkoztató terápiás helyiségben folyik ezentúl a betegek komplex rehabilitációs kezelése. Elhangzott továbbá a sajtótájékoztatón, hogy új burkolatot kaptak az elkülönítők, a folyosó és a kiszolgáló helyiségek, továbbá valamennyi kórteremet újrafestették. Kiépítettek egy a mozgássérültek által is önállóan használható vizesblokkot. A fejlesztés így nagyban hozzájárul a betegek magas színvonalú és biztonságos rehabilitációs ellátáshoz.

A Szent Margit Kórház 40 millió forintból újította fel mozgásszervi rehabilitációs osztályát
A Szent Margit Kórház 40 millió forintból újította fel az osztályt (fotó: Mohai Balázs/MTI)

Az osztályra a legnagyobb számban stroke trauma után kerülnek betegek, de számos csipőtáji törést elszenvedett, illetve protézissel ellátott pácienst is kezelnek. Az osztályon általában 3-4 hétig zajlanak a gyógyítási folyamatok, de nem ritka a több hónapos kezelés sem. Évente átlagosan 500 ember rehabilitációját végzik itt, ahova az ország valamennyi területéről érkeznek utógondozásra szoruló betegek.

Együttműködés a Magyar Paralimpiai Bizottsággal

Badacsonyi Szabolcs, a kórház főigazgatója hangsúlyozta, hogy a fejlesztés az intézmény saját költségvetéséből valósult meg. Ezzel bizonyítják, hogy az elmúlt hat évben erős intézménnyé vált a Szent Margit Kórház, amely a tulajdonos állam támogatása, pályázati források igénybevétele, a főváros és a kerületi önkormányzat, valamint a civilek rendszeres segítségnyújtása mellett saját munkájával, hatékony gazdálkodásával is hozzá tud járulni az intézmény megújulásához.


A főigazgató bejelentette továbbá, hogy újfajta együttműködést indítanak a Magyar Paralimpiai Bizottsággal. A közös munka célja, hogy az osztályon gyógyuló betegek a legteljesebb életet élhessék a rehabilitáció után, valamint hogy az érintettekkel megismertessék a parasportokat. Ezzel kapcsolatban Szekeres Pál, a Magyar Paralimpiai Bizottság tiszteletbeli elnöke, a fogyatékos emberek társadalmi integrációjáért felelős miniszteri biztos elmondta, hogy a megvalósult fejlesztéssel az osztályon meglévő szakmai tudáshoz és a betegeknek nyújtott segítséghez immár az épített infrastruktúra is felzárkózott.

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Kapcsoldó és aktuális cikkek
Olvassa el aktuális cikkeinket
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső