Magánklinikát nyit a Semmelweis Egyetem

HáziPatika

Az állami és a magánellátás viszonyáról tartottak néhány napja vitát. Mint kiderült, a Semmelweis Egyetem sem akar lemaradni: klinikát nyit.

A Nézőpont Intézet Gyógyuló Egészségügy című konferenciáján a magánellátás és az állami egészségügy viszonyáról rendezett pódiumbeszélgetésen arról is szó esett, hogy két éven belül a Semmelweis Egyetem saját magánklinikát hozhat létre - írja a nepszava.hu.

Két éven belül a Semmelweis Egyetem saját magánklinikát hozhat létre
Két éven belül a Semmelweis Egyetem saját magánklinikát hozhat létre

Lang György, az egyetem Mellkassebészeti Klinikájának megbízott igazgatója említette, hogy stratégai fejlesztési projekteket dolgoztak ki, egyebek mellett arra reagálva, hogy az utóbbi években mind több befektető jelenik meg a fizetős egészségügyben. Ebben a versenyben pedig nem szabad lemaradnia a Semmelweis Egyetemnek sem.

Ezek a magánegészségügy legnagyobb előnyei - részletekért kattintson!

A Semmelweis Egyetem leendő magánklinikájáról készült szakértői anyagot már bemutatták Balog Zoltán miniszternek is. Céljuk, hogy legalább annyi bevételhez jussanak a magánklinika szolgáltatásaiból, mint amennyit az állami ellátásért kapnak - mondta a professzor. Ezt az összeget részben vissza lehet forgatni az állami szolgáltatásokba, illetve az orvosi jövedelmek javítására, és hozzásegíthet a hálapénz megszüntetéséhez is.


Lantos Gabriella, a Róbert Károly Magánkórház operatív igazgatója arról beszélt, hogy sok 50-60 éves orvos a magánellátásba megy dolgozni. Velük jönnek aztán a betegek is, akik 500 ezer forintig szinte gond nélkül vásárolnak szolgáltatásokat, 500 ezer forint és egymillió között viszont már van "lemorzsolódás" - az egymillió feletti protézis- és onkológiai műtétekre pedig már csak kevesen vállalkoznak.

Friss: Cáfolta a magánklinika alapításáról szóló sajtóinformációkat a Semmelweis Egyetem

A Semmelweis Egyetem nem tervezi magánklinika alapítását - közölte az intézmény az erről szóló sajtóinformációkra reagálva az MTI-vel. Szombaton a Népszava írt arról, hogy két éven belül saját magánklinikát hozhat létre a Semmelweis Egyetem. A cikk szerint Lang György, az egyetem Mellkassebészeti Klinikájának megbízott igazgatója egy szakmai konferencián arról beszélt, hogy a Semmelweis Egyetem leendő magánklinikájáról készült szakértői anyagot már bemutatták Balog Zoltán miniszternek is. A céljuk, hogy legalább annyi bevételhez jussanak a magánklinika szolgáltatásaiból, mint amennyit az állami ellátásért kapnak - mondta a professzor.

Az egyetem hétfői közleményében azt írta: a félreértés oka az lehet, hogy előkészítés alatt álló terveikben fejlesztési lehetőségként felmerült az egészségügyi turisztikai szolgáltatások fejlesztése külföldi betegek számára. "A kérdés további előkészítést igényel, az ügyben döntés még nem született" - szögezte le az intézmény.

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső