Leváltotta Éger Istvánt az orvosi kamara

HáziPatika

Leváltották elnöki tisztségéről Éger Istvánt az Magyar Orvosi Kamara (MOK) tisztújító közgyűlésén. A képviselők szavazatai alapján ezentúl Kincses Gyula vezeti a szervezetet.

A jelöltek bemutatkozását követően Lotz Gábor visszavonta elnöki jelölését, így a küldöttek a kamarát 16 éve vezető Éger István és Kincses Gyula kinevezése között dönthettek. Végül 202-120 szavazatarányban utóbbit választották meg elnöknek. Alelnökké választották Álmos Pétert és Lénárd Ritát, valamint fogorvos alelnökké Nagy Ákost. Az új főtitkár Kárász Anikó lett.

Kincses Gyulát választották a MOK elnökének
Kincses Gyulát választották a MOK elnökének. Fotó: Bielik István/24.hu

Kincses Gyula 67 éves fül-orr-gégész szakorvos, aki 2007 és 2008 között az Egészségügyi Minisztérium államtitkára volt a Gyurcsány-kormány idején. "Partneri és nem ellenzői szerepben kell fellépni a kormányzat felé, ha változást akarunk. Alakítói és nem elszenvedői akarunk lenni az egészségügy jövőjének. A jó ez így, csak több pénz kellene taktika nem működik" - fogalmazott a 24.hu-nak adott interjúban Kincses még a tisztújító közgyűlést megelőzően.


Éger István 2003 óta töltötte be a MOK elnöki tisztségét. Leváltását a 168óra beszámolója szerint már az is előrejelezte, hogy még pénteken a küldöttek 51-49 arányban elutasították elnöki beszámolóját, amire korábban nem volt példa, valamint a háromperces hozzászólások során is élesen bírálták a vezetést.

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső