+10° - +25°
Nincs front

Lesz tüntetés a hazai egészségügyért

HáziPatika

Tüntetés a Magyar Egészségügyért! Ezzel a címmel hozott létre nyilvános eseményt közösségi oldalán 2018. március 24-re a Független Egészségügyi Szakszervezet (FESZ).

Megvan a tüntetés időpontja

"A magyarok ma átlagosan 5 évvel élnek rövidebb ideig, mint máshol Európában és 2017-ben is rövidebb életre számíthattunk, mint 2014-ben. Kétszer annyian halnak meg nálunk rákban és infarktus után is magas a halálozási szám. Egy magyarnak háromszor annyi az esélye, hogy egyérszűkület miatt levágják a lábát , mint máshol az Európai Unióban. Hónapokig kell várni fontos vizsgálatokra és ezért gyakran későn ismerik fel a bajt.

Az elmúlt években több ezer egészségügyi dolgozó hagyta el az országot, Független Egészségügyi Szakszervezet sztrájk tüntetések tüntetés egészségügy orvoselvándorlás
Az elmúlt években több ezer egészségügyi dolgozó hagyta el az országot

Egy ápolónő, mentő-dolgozó, szociális gondozó bére 40%-át sem éri el a nyugati béreknek, pedig az ország teljesítménye többet engedne ennél. Az elmúlt években több ezer közpénzen kiképzett egészségügyi dolgozó, mentő dolgozó, szociális gondozó hagyta el az országot, vagy a szakmát az alacsony bérek, a megbecsülés hiánya miatt, és a folyamat nem állt meg" - írják Facebook oldalukon:

"Jöjjenek vissza, azok akik elmentek!"

"Állítsuk meg Őket, hogy maradjanak itthon, és segítsünk, hogy jöjjenek vissza, azok akik elmentek! Drága az életünk, szeretnénk, ha tovább tartana, ezért álljunk ki magunkért és azok mellett az egészségügyi dolgozókért, akiktől az életünk függ. Várunk mindenkit 2018. március 24-én 14 órakor Budapesten az V. kerület Alkotmány utcában a Parlamenttel szemben!"


"A tüntetés politikamentes, nem határoz meg pártpreferenciákat, ezt mindenki tartsa tiszteletben, ne veszélyeztessük a céljainkat" - írja felhívásában a Független Egészségügyi Szakszervezet.

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső