Kritikus a rezidenshiány a János-kórházban

Nincs áprilisra ügyeleti beosztás a fővárosi Szent János Kórház sebészeti osztályán, miután az utóbbi három hónapban négy rezidens is felmondott. Bár más kórházak rezidensei felajánlották a segítségüket, az intézmény házon belül kezelné a problémát.

Négy rezidens is felmondott az utóbbi három hónapban a Szent János Kórház sebészeti osztályán, főként a kórházban uralkodó áldatlan állapotok, a sokak által tapasztalt és emlegetett feudális viszonyrendszerek, valamint az alacsony bérezés miatt. Ugyan több másik kórházban dolgozó rezidens is felajánlotta, hogy segítséget nyújt a fővárosi Szent János Kórháznak a felnőtt sebészeti ügyeletek ellátásában, az intézmény elutasította a külsős orvosokat, pedig áprilistól még nincs kész ügyeleti beosztása - írta a Magyar Nemzet cikke alapján az MNO

Javul a helyzet a magyar orvosok elvándorlása tekintetében, legalább is erre engednek következtetni az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) legfrissebb, 2016-os évre vonatkozó adatai, amelyekről bővebben az alábbi cikkünkben olvashat!

Január óta panaszkodnak a dolgozók

A lap információi szerint az intézmény azért zárkózik el a segítségnyújtástól, mert házon belül akarják rendezni a problémát. Úgy tudják, hogy más osztályokról irányítanának át rezidenseket a 24 órás sebészeti ügyeletbe, hogy biztosítva legyen az ellátás. Ilyen megterhelő ügyeletet egyébként a felmondott rezidensek közül többen akár tízszer is végeztek egy hónapban.

Egyre égetőbb a szakemberhiány a sebészeti ügyeleteken is
Egyre égetőbb a szakemberhiány a sebészeti ügyeleteken is

A jelenleg is a kórházban dolgozó sebészek már az év elején jelezték, hogy a felmondások miatt túlterheltek, nagyon sokat kell ügyelniük. Akkor két hetet adtak a kórháznak a probléma rendezésére, ez azonban azóta sem történt meg. A lapnak nyilatkozó forrás szerint a gyakran elavult eszközök, módszerek és a "feudális szemléletmód" miatt könnyen előfordulhat, hogy a rezidensek kortársaikkal szemben jelentős szakmai hátrányba kerülnek az intézményben.


A Magyar Nemzet felkereste a Szent János Kórházat is az ügyben, lapzártáig azonban nem kaptak választ a kérdéseikre.

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső