Koronavírus: sztárséfek is főznek a kórházaknak

Több magyarországi élelmiszeripari vállalat és áruházlánc segíti felajánlásokkal a koronavírus-járvány idején az egészségügyi dolgozók étkeztetését, de a Magyar Bocuse d'Or Akadémia séfjei is főznek az egészségügyieknek.

Koronavírus: így küzdenek a magyar városok - olvassa el a részleteket!

A Magyar Bocuse d'Or Akadémia az Országos Mentőszolgálat Központi Irányítócsoport, a SOTE Sürgősségi Betegellátó és a Fejér megyei Szent György Kórház dolgozóit támogatja naponta friss, meleg étel főzésével és kiszállításával. A METRO támogatásával és a Dining Guide közreműködésével létrehozott projekt határozatlan ideig, a koronavírus-járvány végéig tart. A Magyar Bocuse d'Or Akadémia tagjainak jelentős része - többek között Széll Tamás, Szulló Szabina, Pohner Ádám és Hamvas Zoltán - a hozzájuk csatlakozó séfekkel vállalták, hogy részt vesznek a programban a koronavírus-járvány idején, mindenki a szakmájának megfelelő beosztásban. Az alapanyagokat, a főzéshez a helyszínt, az eszközparkot és a csomagolást a METRO Kereskedelmi Kft. biztosítja támogatásként, az ételek pedig a Dining Guide közreműködésével jutnak el az intézményekbe.
koronavírus, koronavírus Magyarország, koronavírus segítség, koronavírus étel, koronavírus kórházak, koronavírus egészségügyi dolgozók, koronavírus adomány, koronavírus étkeztetés
Levest szednek elviteles dobozokba egy pécsi bisztró konyháján. A koronavírus-járvány miatti korlátozások hatására egyre több étterem áll át ételkiszállításra. Fotó:MTI/Sóki Tamás

Szendvicsek, konzervek és meleg ebéd

A SPAR Magyarország áruházlánc előrecsomagolt szendvicsekkel és 1,5 millió forint adománnyal támogatja az Etesd a dokit! civil kezdeményezést, amely naponta több mint 100 egészségügyi dolgozó meleg ebédjéről gondoskodik ingyenesen. Keve Márton séf és csapata pedig az Easy Wine Budapest Bisztróban napi 100 adag meleg ebédet készít a Szent László Kórház dolgozóinak, hogy megkönnyítsék a koronavírus elleni küzdelmet. Az összefogás operatív feladatainak ellátására egy komplett stáb állt fel, többek között a Borganika, az Easy Wine és a Menedékház Alapítvány csapatából és önkénteseiből.
A Bonduelle Magyarország is segít zöldség a koronavírus ellen küzdő, kimerült egészségügyi dolgozóknak. A vállalat mintegy ezer kukorica-, borsó-, bab- és egyéb zöldségkonzervet ajánlott fel a Szent László Kórház dolgozóinak, valamint a Démétér Ház lakóinak, vagyis a gyógyulási folyamatban járó, csontvelő-transzplantáción átesett gyerekeknek. Az adományozáson felül a Bonduelle további fuvarokat tervez annak érdekében, hogy kellő időtartamra lássák el a kórház dolgozóit, valamint a Démétér Ház lakóit egészséges alapanyagokkal.

A rászorulóknak is segítenek

A Nestlé világszerte 10 millió svájci frankkal támogatja a karitatív szervezetek, köztük a Nemzetközi Vöröskereszt munkáját, magyar leánycége pedig külön mintegy 100 millió forint értékű adománnyal segíti a nehéz helyzetbe kerülőket és az egészségügyi dolgozókat. A Nestlé Hungária a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek felajánlott szezonális termékekkel és 12 tonna húsvéti csokoládéval szeretné könnyebbé tenni a rászoruló családok hétköznapjait a koronavírus-járvány idején, de az egészségügyi dolgozók és a Magyar Vöröskereszt munkáját is támogatja termék- és pénzadományokkal.
Rejtély, mikorra lesz gyógyszer a koronavírus ellen - olvassa el a részleteket társportálunk, az nlc.hu cikkében!
Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső