+18° - +38°
Nincs front

Kórházakat büntetnek és jutalmaznak

HáziPatika

A kormány a racionálisabb gazdálkodás ösztönzése helyett csak bünteti a nagyobb tartozást felhalmozó kórházakat.

Hétfőn érkezhet meg a kórházak számlájára az összeg, amelyet adósságaik rendezésére költhetnek. Arról, hogy hol és mennyit fordíthatnak a tartozás kiegyenlítésre az összesen 55 milliárdos keretből, egy listát tett közzé a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) - írja a nepszava.hu.

Büntetik a nagyobb tartozást felhalmozó kórházakat
Büntetik a nagyobb tartozást felhalmozó kórházakat

Az 55 milliárd forintos keretnek csak alig több mint felét adta a kormány közvetlenül a tartozások kifizetésére, 24 milliárdot azok között osztanának szét, amelyek tavaly óta bizonyíthatóan tettek az eladósodás elkerüléséért. Ebből kifolyólag több vidéki nagy kórház is úgy kapott milliárdos összeget, hogy nem is volt adóssága, míg vannak olyan, óriási hitellel küszködő intézmények, melyknek bőven maradt. Utóbbira példa a Honvéd és a Péterfy kórház is, melyek súlyos pénzügyi nehézségekkel küzdenek és milliárdos tartozásaik vannak.

Világsztár szörnyedt el a magyar kórháztól - részletek!

A lap által megkérdezett szakértő szerint a jutalomosztással az a legnagyobb baj, hogy nem veszi figyelembe az egyes kórházak eltérő betegellátási feladatait, és hogy ezeket eleve nem egyenlően díjazzák. Vannak szakmák, amelyek elvégzéséért többet fizet a biztosító, mint amennyi azok költsége, és vannak olyanok is, amelyek eleve csak veszteséget termelhetnek.


Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Kapcsoldó és aktuális cikkek
Olvassa el aktuális cikkeinket
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső