Kiderült, ők a legnagyszerűbb gyermekorvosok

A HáziPatika.com áéltal szervezett Csodadoki Rajzpályázaton idén több mint ezer gyermek rajzolta meg a kedvenc orvosát. A pályamunkákat a zsűri és a nagyközönség idén is egymástól függetlenül értékelte.

Minden eddiginél több, összesen 118 rajz alkotója kapott elismerést a hazai gyermekorvosaink áldozatos munkája, hivatás- és gyermekszeretete előtt tisztelgő Csodadoki Rajzpályázaton. Az országos legjobbak mellett a megyei dobogósok és a zsűri által kiemelt 100 legszebb alkotás készítőit is díjazták. A HáziPatika.com által szervezett tavaly ősszel meghirdetett rajzpályázat győzteseit a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Sárkányos Gyerekkönyvtárában köszöntötték, ahol az Eszterlánc-mesezenekar jóvoltából zenés program és számos meglepetés várta őket. 

A Csodadoki Rajzpályázatról bővebben az alábbi weboldalon olvashat!

Ezernél több gyermek rajzolta meg az orvosát

A tavaly ősszel meghirdetett Csodadoki Rajzpályázaton összesen 1012 gyermek vállalkozott arra, hogy saját doktornénijével, illetve doktorbácsijával kapcsolatos kedvenc történetét megrajzolja, ezzel kifejezve háláját az orvosnak. A pályamunkákat a zsűri és a nagyközönség idén is egymástól függetlenül értékelte. A 27465 fő részvételével zajlott internetes közönségszavazás során a rajzokra, festményekre és egyéb technikával készült munkákra összesen 35451 érvényes szavazat érkezett. A szakmai zsűri a dobogós helyek mellett különdíjakról és elismerő oklevelekről is döntött. A rajzpályázatra az ország valamennyi megyéjéből és Budapestről is érkeztek pályaművek. A legtöbb alkotás a Békés megyei gyerekek igyekezetét és tehetségét dicséri. A rajzokon keresztül összesen közel 500 gyermekorvos mindennapi tevékenységébe pillanthattunk be.

Több mint ezer gyermek rajzolta meg kedvenc orvosát
Több mint ezer gyermek rajzaiból választották ki a legjobbakat

Míg az internetes közönségszavazás az idei közönségdíjakról, a zsűri a pályázat szakmai dobogósairól, fődíjasairól, valamint egyéb elismertjeiről döntött. A zsűritagok az értékelés során a rajzban megjelenő gondolatot, a kivitelezést, a képi kifejezés minőségét egyaránt figyelembe véve három korcsoportban állították fel a győztesek sorrendjét. 

A Csodadoki Rajzpályázat zsűrijének tagjai a következők voltak: Dr. Abdulrahman Mohamed csecsemő- és gyermekgyógyász, a Békés Megyei Központi Kórház főorvosa, Borbás Emese, a Tábitha Gyermekhospice Ház gyógypedagógusa, Dr. Benyó Gábor onkológus, a Tábitha Gyermekhospice Ház orvosigazgatója, Dienes Éva, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Sárkányos Gyermekkönyvtár vezetője, Dr. Dolowschiák Annamária házi gyermekorvos, Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője, Dr. Hauser Péter onkológus orvos, a Semmelweis Egyetem, II. sz. Gyermekklinika főorvosa, Kárász Eszter színész, előadóművész, bohócdoktor, az Eszter-lánc Zenekar vezetője, Dr. Kovács Zsuzsanna, házi gyermekorvos, Kulcsár Hajnal, a HáziPatika.com főszerkesztője, Dr. Pászthy Bea gyermek- és ifjúsági pszichiáter, a Semmelweis Egyetem I. sz. Gyermekklinika főorvosa, Ramháb Mária megyei könyvtárigazgató, a Kecskeméti Katona József Könyvtár vezetője, Őri Gergely, a JátékNet webáruház ügyvezetője, Szalay József, a Rajztanárok Országos Egyesületének elnöke, valamint Vadász Ervin, a Bátor Tábor ügyvezető igazgatója.

A Semmelweis Orvostörténeti Múzeum idén is különdíjat ajánlott fel annak a budapesti vagy Budapest környéki osztálynak, amelyből a 2016-os pályázatra a legtöbb érvényes nevezés érkezett be, illetve az Országos Mentőszolgálat is két különdíjjal jutalmazta a tehetséges rajzolókat. Mellettük a Centrál Könyvek is 70-70 ezer forint értékű könyvcsomagot ajánlott fel a legjobban teljesített óvodának és iskolának.


Családi wellness hétvégét értek a legszebb rajzok

A Csodadoki Rajzpályázat szakmai zsűrijének értékelése alapján az idei legszebb rajzok alkotói Peresztegi Hanna, Őze Csanád és Lipták Bernadett Kata voltak. Ők hárman szép teljesítményük elismeréseként Gyula történelmi város felajánlásából egy-egy családi wellness hétvégét nyertek. A díjakat az ünnepségen Gyula alpolgármestere, Alt Norbert adta át. A pályázat legjobbjainak megajándékozásáról idén a budapesti Aquaworld Resort, a Játéknet.hu, a Béres Gyógyszergyár Zrt., a Kecskeméti Katona József Megyei Könyvtár és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Sárkányos Gyerekkönyvtára gondoskodott.

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső