Jövőre emelik az orvosok fizetését

HáziPatika

Csak jövőre lesz költségvetési tartalék az ágazati béremelésekre.

Hiába van immár évek óta növekedési pályán a hazai gazdaság, 2019-ben sem emelkedik az orvosok bére - derült ki Varga Mihály válaszából, amelyet a magyarhang.org kérdésére adott. A lap felidézi, hogy a pénzügyminiszter a kormányinfón bemutatta azt a 13+1 pontból álló, adócsökkentéseket tartalmazó gazdaságvédelmi akciótervet is, amelynek céljai között említette a gazdaság teljesítményének, illetve a bérek növekedési ütemének megőrzését.

A magyar egészségügy így maradt le az EU-tól - korábbi cikkünkért kattintson!

Arra a kérdésre, hogy mire számíthatnak a szakvizsgával rendelkező, közegészségügyben dolgozó orvosok, akik 2018-ban egyetlen forint béremelésben sem részesültek, Varga a lap szerint azt közölte: csak a jövő évi költségvetésben fognak tartalékalapot képezni a különböző ágazati béremelésekre. Ezt - tette hozzá - a kormány már jóváhagyta.

jövőre emelik az orvosok fizetését
Jövőre emelik az orvosok fizetését. Fotó: 123rs

A német egészségügy egy magyar orvos szemével

"Nem szégyellem a bérem, hiszen ez egy abszolút tisztességesen megkeresett fizetés. Kaposváron vállalkozóként dolgoztunk, így a fizetésünk is magasabb volt, de nem volt fizetett szabadság. Amikor minden munkanapot ledolgoztam egy hónapban, nagyjából bruttó 500 ezer forintot kaptam kézhez. A mostani munkahelyemen, egy kisebb dél-németországi kórházban bruttó 8800 eurót (átszámítva mintegy 2,8 millió forintot - a szerk.) kapok főorvosként az itteni bértábla szerint" - egy korábbi interjúnkban Dr. Szalai Krisztián patológus beszélt a hazai és a németországi egészségügy közötti különbségekről. A teljes cikket itt olvashatja el.


Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső