Instabillá vált az érsebészeti ellátás

HáziPatika

Mindössze egyetlen érsebésszel van kevesebb a fővárosban, máris instabillá vált az akut érbetegek ellátása.

A medicalonline.hu azt írja, hogy kedden reggelre "egy nagy munkabírású kollégáját veszítette el az érsebészek amúgy sem túl népes tábora". Emiatt pedig már most nehézségek mutatkoznak a főváros ügyeleti ellátásban.  Dr. Tóth Gyula egyébként március eleje óta egyedül gondozta a Péterfy Sándor utcai kórház ellátási területéhez tartozó krónikus érbetegeket, és a hónap minden napján telefonos készenléttel segítette a baleseti központ ügyeleti munkáját.

instabillá vált az akut érbetegek ellátása.
Instabillá vált az akut érbetegek ellátása. Fotó: iStock

A lap úgy tudja, hogy vis majort jelentettek a Nemzeti Népegészségügyi Központnak, kedden reggel pedig a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikája vállalta, hogy az akut baleseti érsérülések ellátásában kisegíti a Péterfy baleseti központját, és átvette a tervezett érműtétre váró betegüket.

A magyar egészségügy legnagyobb rákfenéje - korábbi cikkünkért kattintson!

Az érsebészeti ellátás megoldatlan problémái egyébként már márciusban megmutatkoztak. A nemzeti szív- és érrendszeri program nyomán a korábban érsebészeti profillal nem rendelkező Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben elkezdődött az ellátás felépítése, a Péterfyből ide érkezett két érsebész és egy rezidens, ott pedig egyetlen idősebb orvos maradt a krónikus területi érbetegek gondozására. 

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső