Ilyen lesz az új szuperkórház

HáziPatika

Európában is páratlan lesz az új, budai szuperkórház, ahol minden beteg VIP-szintű ellátásban részesül. Bedros J. Róbert miniszterelnöki megbízott tervei szerint ez az intézmény lehet majd az egészségügy zászlóshajója.

Kimagasló színvonalú lesz a szuperkórház

A Dél-budai centrumkórház építését tíz hónappal ezelőtt bízták Bedros J. Róbertre. A miniszterelnöki megbízott a Figyelőnek adott interjújában kifejtette, hogy tulajdonképpen milyen gyógyintézményt is létesítenek a pácienseknek 720 millióból.

Még ingyenes internet is lesz az új, budai szuperkórház, szuperkórház Dél-budai centrumkórház kórház Bedros Róbert
Még ingyenes internet is lesz az új, budai szuperkórházban

"A Dél-budai Centrum az elképzeléseink szerint olyan betegközpontú hely lesz, ahol XXI. századi körülmények között gyógyulhatnak majd a páciensek. A korszerű ellátásnak és a lerövidült betegutaknak köszönhetően több idő jut majd rájuk. Ha arra kíváncsi, hogy a szuperkórház működésében vagy üzemeltetésében lesz-e újdonság, arra is határozott igennel felelhetek" - felelte az újságírói kérdésre Bedros, majd hozzátette, hogy az elmúlt száz évben nem volt ekkora zöldmezős egészségügyi beruházás, ráadásul ez a kórház merőben eltér majd az elődeitől.

Posta és fodrászat is kell a kórházba?

"Egyfajta egészségplázaként is üzemel majd. A kimagasló színvonalú gyógyítási és ápolási körülmények mellett minden olyan szolgáltatás elérhető lesz a betegek és hozzátartozóik számára, amelyet a mindennapjaikban is használnak.


Ha olyan szolgáltató és kereskedelmi egységeket biztosítunk nekik, mint például éttermek, üzletek, posta, fodrászat, akkor a lehető legkevésbé ragadjuk ki őket a megszokott környezetükből. Ami pedig a külvilággal való kapcsolattartást illeti: alapszolgáltatásnak kell lennie többek között az ingyenes internetelérésnek is."

720 millióba kerül az új állami szuperkórház

2018. április 26-án számoltunk be róla, hogy állami tulajdonú, zártkörűen működő részvénytársaság valósítja meg az Egészséges Budapest Program Dél-budai Centrumát. A társaság megalapításáról és 720 millió forintos vagyonának rendelkezésre bocsátásáról intézkedő kormányhatározat értelmében a dél-budai centrum beruházását a zrt. az Egészséges Budapest Program szervezeti keretein kívül, de a programmal együttműködésben valósítja meg, a Dél-budai Centrum létrehozásával összefüggő koordinációs feladatok ellátásáért felelős miniszterelnöki megbízott bevonásával. Bedros Róbert idén márciusban azt mondta, az új intézmény 1,2 millió ember ellátását szolgálja majd. Közölte, hogy egy 1200 ágyas modern tömbkórházat terveznek létrehozni, ahol a tudomány jelenlegi állásának megfelelően lehet gyógyítani a legkülönbözőbb betegségeket.

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső