+7° - +22°
Kettős front

Így segíthetünk a beteg gyerekeken

HáziPatika

A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett kórháztámogató Mesedoktor csapat és a Bohócdoktorok gyakran tartanak diafilmek felhasználásával meseolvasásokat. A hagyományos diafilm és az élő szóban elmondott mese nagy sikert arat a 2-8 éves kisgyermekek körében. Az alapítvány most is várja a felajánlásokat.

A gyerekkori betegség a tanulásra is kihat - kattintson a részletekért!

Felgyorsult világunkban az élő szóban mondott mese és a személyes jelenlét élményt nyújt, emberi kapcsolattal erősít. Ezért a beteg gyermekeket segítő alapítvány diafilm-felajánlók jelentkezését várja. Ha tehát van valahol a fiókok mélyén vagy a polcok tetején olyan diafilm, amit már nem használunk, adományozzuk a Mesedoktoroknak, így hozzájárulhatunk a kis betegek gyógyulásához. Főként klasszikus meséket, verseket és ismeretterjesztő diafilmeket várnak, de örömmel fogadnak hagyományos vagy modernebb kivitelű diavetítőket is - olvasható a Mesedoktorok oldalán megjelent felhívásban.

beteg gyerekek, gyógyulás, mese, meseolvasás, diafilm, mesedoktorok, kórházi ellátás
Diafilmekkel segíthetjük a beteg gyerekek gyógyulását. Fotó: iStock

Hogyan segíthetünk?

A felajánlásokat elküldhetjük a Mátrix Közhasznú Alapítványnak (cím: 6720 Szeged, Arany János utca 7.), vagy hívjuk a +36209298181-es telefonszámot és egyeztessünk időpontot a személyes átadáshoz. Ha pedig diafilmünk nincs, de mégis segítenénk valahogy, akkor megtehetjük az adományvonal tárcsázásával vagy akár adónk 1 százalékának felajánlásával is. Emellett szívesen fogadnak tárgyi adományokat élelmiszer, ruha, cipő vagy tisztítószer formájában, de önkéntesek jelentkezését is várják.


A Mesedoktor támogató program évente mintegy 80 gyermekkórháznak és gyermekosztálynak segít.

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső