+18° - +38°
Nincs front

Így fejlődik az életmentés

Új mentőautókat kapott az Országos Mentőszolgálat (OMSZ), és további több száz járművet cserélnek majd le a közeljövőben. Ezzel, valamint a további 21 mentőállomás építésével és megújításával jelentősen fejlődik Magyarországon az életmentés.

2010 óta több mint ezer mentőautót cseréltek le, ebben az évben és jövőre pedig 254 járművet cserélnek le, csaknem 10 milliárd forint értékben. A gépkocsik és azok felszereltsége is a kor legmagasabb színvonalát képviseli - ismertette Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

Az újonnan beszerzett 40 mentőautó az OMSZ Markó utcai központjában
Az újonnan beszerzett 40 mentőautó az OMSZ Markó utcai központjában. Fotó: MTI/Mónus Márton

A járművek cseréjén túl 255 mentőállomás is segíti a mentőket, és a további 21 mentőállomás építése és megújítása szintén jelentős lépésnek számít.

5 év alatti átlagéletkor

Szinte az összes mentőállomás új mentőautót kap majd 2019-ben és 2020-ban - közölte Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár. További részletekért kattintson ide!

A most átadott 40 új gépkocsival és a következő időszakban érkezőkkel öt év alá csökken a mentőautók átlagéletkora, ami nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedő - hangsúlyozta Csató Gábor, a mentőszolgálat főigazgatója. A korábban eszközbeszerzésre kapott forrásból folyamatosan cserélik a mentőautók felszereléseit is - tette hozzá.


A mentőszolgálat évente 1,2 millió esetet lát el, mentőautóik pedig 40 millió kilométert tesznek meg minden évben.

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Kapcsoldó és aktuális cikkek
Olvassa el aktuális cikkeinket
Természetes válaszok a stresszkihívásra (x)
támogatói tartalom
Stressz

Természetes válaszok a stresszkihívásra (x)Egy friss felmérés szerint a többség a stresszt a mindennapi élet olyan kikerülhetetlen velejárójának tartja, amely kézben tartható, korlátok közé szorítható.

Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső