+10° - +25°
Nincs front

Hatalmas fejlesztés a szegedi klinikán

Több mint egymilliárd forintból kétszeresére bővítik a szegedi fül-orr-gégészeti klinikát. Az évente százezer pácienst kezelő klinika több szakterületen is közép-európai ellátási központ.

Új épületszárny épül a szegedi fül-orr-gégészeti klinikán. A munkálatokkal várhatóan 2020-ban végeznek, így jövőre már "21. századi körülmények között gyógyulhatnak a régió betegei, tanulhatnak a hallgatók, és végezhetik munkájukat a klinika munkatársai" - ismertette Rovó László rektor.

fül-orr-gégész, fül-orr-gégészet, Szeged, klinika, egészségügy, fejlesztés, új épületszárny
1,4 milliárdból bővül a szegedi fül-orr-gégészeti klinika. Fotó: 123rf

Az elmúlt években az intézményben ellátott betegek száma megduplázódott, így az 1960-as években a gyermekgyógyászati klinika elkülönítő részlegeként kialakított épület méretében és megjelenésében sem méltó az ott folyó munkához - tette hozzá.

Az orvos, aki a fülünkön segít - kattintson!

Az új szárnyban kialakítandó cochleáris implantációs központban a jelenleginél sokkal jobb körülmények között tudják majd ellátni azt az évi hatszáz beteget, aki ilyen beavatkozáson esik át. A klinika a fejlesztésnek köszönhetően Európa egyik legjobb kutatás-fejlesztési központja lesz a hallásjavító implantáció területén.


A beruházásról megjelent közbeszerzési döntés szerint a háromszintes, 1124 négyzetméter hasznos alapterületű új épületszárny földszintjén lesz az ambulancia, első emeletén a műtők, második emeletén pedig a kórtermek kapnak helyet.

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső