Fejlesztik a szülészeteket

Ötvenhárom közfinanszírozott egészségügyi intézmény szülészetét fejlesztik 3,3 milliárd forintból- jelentette be Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

Milyen egy családbarát kórház? A válaszért kattintson ide!

"Az emberi élet értelme a gyermek, hiszen bennük élünk tovább, ahogy nemzetünk, kultúránk, tradícióink, történelmünk is. A kellemes, családias körülmények között lezajlott szülés pedig motivációt ad a további gyermekek vállalásához, elősegíti az anya és gyermek közötti korai kötődés kialakulását, továbbá segít biztosítani a kisgyermek életkezdetének legoptimálisabb feltételeit is" - hangsúlyozta Kásler Miklós.

szülés, családbarát szülészet, bababarát szülészet, szülésélmény
A pozitív szülésélmény nagyon sokat számít. Fotó: iStock

53 szülészet újul meg

A család- és bababarát szülészetek kialakítására összesen 10 milliárd forintot fordítanak. Első körben 44 kórházat fejlesztettek, mintegy 6,4 milliárd forintból. Ebből többek között szülészeti osztályokat, szülőszobákat és kórtermeket újítottak fel, valamint komfortosabb, egyágyas szobákat alakítottak ki.

A mostani pályázati körben pedig 10 fővárosi és 43 vidéki kórház infrastrukturális fejlesztéseit, illetve eszközbeszerzéseit finanszírozzák majd az állami forrásból. "A pályázat egyetlen feltétele volt, hogy a fejlesztéseket össze kell kötni képzésekkel is. Az anya- és bababarát szülészeti ellátással kapcsolatos graduális és posztgraduális képzési rendszer fejlesztésére 100 millió forintot különítettek el" - közölte a miniszter.


A most megvalósuló második ütem egyik legfontosabb célja, hogy megváltoztassa a szülészeti ellátás elméletét és gyakorlatát. Emellett megerősítik a várandósfelkészítést, fejlesztik az anyatejgyűjtő állomásokat, és a szülés körüli időszak pszichés támogatására is nagy hangsúlyt fektetnek majd.

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső