Fejlesztik a Szent Margit Kórházat

Mintegy kétmilliárd forint jut az óbudai Szent Margit Kórház fejlesztésére az Egészséges Budapest Program (EBP) keretében.

A Szent Margit Kórház felújítása során 924 millió forintból komfortosítanak több épületet, emellett épületgépészetileg felújítanak, létrehoznak egy szeparált műveseállomást, illetve felújítják a nővérszállót. Ezen kívül 828 millió forint értékben bővítik a műtőkapacitást, orvosi gép-műszerbeszerzést is indítanak, valamint informatikai fejlesztést is végrehajthat a kórház - ismertette Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

Kiemelt beruházássá minősíti a budapesti kórházak felújítását egy április végén megjelent kormányrendelet. Bővebben erről az alábbi cikkünkben írtunk!

További fejlesztések indulnak

A miniszter, aki a II. és III. kerület országgyűlési képviselője is, felvázolta az Egészséges Budapest Programon belül e két kerületet érintő fejlesztéseket. Eszerint a Szent Margit Kórház 1,8 milliárd forintos fejlesztésén túl a Szent János Kórházban 1,5 milliárdos, az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézetben 1 milliárdos fejlesztés valósul meg. Továbbá megkezdődhetnek a Budai Irgalmasrendi Kórház felújítási munkálatai, valamint több szakrendelő megújítása több milliárd forintért.

Több milliárd forintból fejlesztenék a fővárosi kórházakat
Több milliárd forintból fejlesztenék a fővárosi kórházakat

Bús Balázs III. kerületi polgármester arról beszélt, hogy az önkormányzat - összhangban a kormány elképzeléseivel - a kerület járóbeteg-ellátásának fejlesztését tűzte ki célul. Így a kerületben számos pozitív változás lesz majd tapasztalható a kerületi szakrendelők életében. Cserháti Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszteri biztosa szerint az intézménynek fontos, egyfajta társkórházi szerepet szánnak az észak-budai régióban.


Badacsonyi Szabolcs, a Szent Margit Kórház főigazgatója arról számolt be, hogy a korábbi kórházkonszolidációs program intézményre eső forrásainak köszönhetően 87 millió forintból megújították a gasztroenterológiai részleget, kiépült a vezetékes orvosigáz-hálózat, valamint a mentőbejárat automata ajtóinak cseréje is megtörtént.

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső