Ez állhat Nagy Anikó felmondása mögött

HáziPatika

"Büszke vagyok arra, hogy szolgálhattam, még ha rövid, de tartalmas időre is az országot" - mondta Nagy Anikó egészségügyi államtitkár azután, hogy négy hónap után beadta a felmondását. Most a döntése mögötti okokra is fény derült.

Székely László elbocsátása volt az utolsó csepp?

Ahogy arról a Házipatika.com beszámolt, lemondott az egészségügyi államtitkár. "Beadtam lemondásomat a miniszterelnök úrnak és a köztársasági elnök úrnak, október 12-ei határidővel" - közölte Nagy Anikó, aki felmondásának indokaként azt jelölte meg, hogy a továbbiakban gyermekgyógyászként szeretne tovább tevékenykedni, és szeretne visszatérni főigazgatóként a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetbe.

Miért rúgták ki Székely Lászlót?

Mint ismeretes, szeptemberben kirúgták az ország egyik legjobb szívsebészét, Dr. Székely Lászlót, a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Szívsebészeti Osztályának osztályvezető főorvosát. Az ügy részleteiről és az okoról ide kattintva olvashat bővebben.

A Népszava információi szerint már hetekkel korábban elmérgesedett a viszony Nagy Anikó és az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere, Kásler Miklós között. Mint írják, a konfliktus oka elsősorban az volt, hogy a miniszter több esetben átnyúlt az államtitkár feje fölött. Az egyik ilyen utolsó eset a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetből váratlanul elbocsátott híres szívsebész, Székely László ügye volt.

Nagy Anikó egészségügyi államtitkár kedden felajánlotta lemondását, Dr. Székely László Nagy Anikó dr. Nagy Anikó Kásler Miklós Emmi felmondás
Nagy Anikó egészségügyi államtitkár kedden felajánlotta lemondását

A lap szerint az államtitkár sikeresen közvetített Székely László szívsebész ügyében a főorvos és a kardiológia intézet vezetése között, ennek eredményeként december végéig megoperálhatta volna a műtétre váró betegeit az elbocsátott sebész, de a miniszter személyesen megtiltotta meg a főigazgatónak, hogy visszalépjen az azonnali hatályú fölmondástól. Emiatt most mintegy 100 beteg sorsa bizonytalan, a kardiológiai intézetben pedig jogászok alkudoznak arról, mi legyen a főorvos munkaviszonyával.

Az Emmi mindent cáfol

Az Index cikker szerint az Emberi Erőforrások Minisztériuma kedden este megjelent közleményében reagált azokra az állításokra, amelyek a média szerint az államtitkár távozásához vezettek. Mint írják, nem felel meg a valóságnak az, hogy Kásler Miklós miniszter nem tudott megfelelő vezetőt találni az Országos Gyógyszerészeti- és Élelmiszer-egészségügyi Intézet (OGYÉI) élére, és az államtitkár megkerülésével nevezett ki egy ötfős irányítótestületet.

Nem igaz az sem, hogy a miniszter nem rendelt többletforrásokat a kórházi fertőzések megelőzését szabályozó rendelet végrehajtására, hogy több projekt, köztük az Egészséges Budapest Program megvalósítása csúszott, amely a valóságban a legnagyobb rendben zajlik.  


Nem felel meg a valóságnak, hogy az egyik cikk a miniszter "bűneként" próbálja beállítani a sürgősségi ellátás némi csúszását is. Valójában az egészségügyi államtitkárság hiányos előterjesztést készített, és a miniszter ezért korrekciót rendelt el.

Nem felel meg a valóságnak az sem, hogy az egészségügyi államtitkár nem jelenhetett meg szakmai konferenciákon, hiszen több alkalommal, Rómától New Yorkig, Bécstől Tallinig vett részt külföldi szakmai rendezvényeken helyettes államtitkáraival, és a miniszter számos alkalommal delegálta hazai eseményekre is - írja a lap.

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső